Фото: morgueFile
Valdība otrdien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra Centrālajai vēlēšanu komisijai 744 302 latu divu parakstu vākšanu organizēšanai.

Vēlēšanu komisiju darbinieku Latvijā, parakstu vākšanas darbinieku Latvijā un ārvalstīs, parakstu vākšanas organizatoriskai un tehniskai nodrošināšanai nepieciešamā Centrālās vēlēšanu komisijas sekretariāta līgumdarbinieku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas darbinieku papildus darba un virsstundu apmaksai vajadzīgi 518 091 latu, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām - 124 881 latu, bet CVK un vēlēšanu komisiju saimnieciskajiem izdevumiem - 101 400 latu.
Jau vēstīts, ka no šā gada 11. maija līdz 9.jūnijam notiks parakstu vākšana par nacionālās apvienūibas VL-TB/LNNK rosinātajiem grozījumiem Satversmē, kas paredz ieviest valsts un pašvaldību skolās obligātu apmācību tikai latviešu valodā.

Savukārt no 18. maija līdz 16. jūnijam notiks parakstu vākšana pret likumu grozījumiem, kas paredz pagarināt sociālo pabalstu "griestus" līdz 2015.gadam. Šo likumu izsludināšanu Valsts prezidents Valdis Zatlers apturēja uz diviem mēnešiem pēc opozīcijas deputātu pieprasījuma.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !