Kā informēja novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, projekta mērķis ir uzlabot satiksmes drošību Alūksnē, veidojot bērniem drošu satiksmes vidi.

SIA "CVS", kas saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem strādā objektā, lielāko daļu projektā paredzēto darbu paveikusi - ir atjaunotas ietves Jāņkalna un Helēnas ielas posmā, izbūvētas jaunas ietves Glika un Merķeļa ielās. Projektā vēl atlicis pabeigt autobusa pieturu izbūvi Jāņkalna ielā un ietves, kurās jau ieklāts bruģa segums, ieklāt asfaltu gar ietvēm, marķēt gājēju pāreju vietas, ierīkot tām apgaismojumu un uzstādīt ceļa zīmes, kā arī izbūvēt atlikušo ietves posmu Brīvības ielā un Jāņkalna ielā.

Būvniecība, kas pašlaik apstājusies, nerada nekādu bīstamību ne pašām būvkonstrukcijām, ne to lietotājiem. Saskaņā ar līgumu, kas noslēgts starp Alūksnes novada pašvaldību un SIA "CVS", darbi projekta laikā jāpabeidz līdz šī gada jūlija beigām.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 180 259 lati. No ERAF līdzekļiem tiks finansēti - 151 417 lati (84%), valsts budžeta finansējums ir 5407 lati (3%), bet pašvaldības finansējums - 23 433 lati (13%).