Foto: DELFI Aculiecinieks
Alūksnes un Gulbenes novada pašvaldība pašlaik ir izšķiršanās priekšā – kādu organizāciju veidot, lai turpmāk, piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu, gādātu par unikālo Gulbene – Alūksne bānīti un tā saglabāšanu, vēsta portāls "Aluksniesiem.lv".

Par Alūksnes novada pašvaldības nostāju šajā jautājumā deputāti diskutēja gan tautsaimniecības, gan finanšu komitejas jūlija sēdēs. Deputāti bija vienisprātis, ka jaunveidojamajā organizācijā iesaistīties vajag arī Alūksnes novadam, jo tā būs iespēja novadam piesaistīt vairāk tūristu.

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins kopā ar pašvaldības juristi Ilzi Kalniņu pagājušajā nedēļā apmeklēja Gulbenes novada pašvaldību, lai pārrunātu turpmāko rīcību.

Pašreizējā statusā SIA "Gulbenes – Alūksnes bānītis" nevar piesaistīt Eiropas
naudu. Tāpēc pašvaldībām ir iecere veidot organizāciju, kas piesaistītu Eiropas fondu finansējumu bānītim, stacijai un ēkām, lai uzlabotu šo unikālo tūrisma piedāvājumu, paplašinātu piedāvājuma klāstu tūristiem, nodrošinot arī naktsmītnes, ēdināšanas pakalpojumus un pārējo.

Kā liecina bānīša mājaslapā www.banitis.lv pieejamā informācija, privātā dzelzceļa pārvadājumu SIA "Gulbenes – Alūksnes bānītis" kopš 2002. gada 3. janvāra pēc valsts pasūtījuma veic regulāros pasažieru pārvadājumus maršrutā Gulbene - Alūksne.

Vēsturiskā šaursliežu dzelzceļa saglabāšanas nolūkos uzņēmējsabiedrība, piesaistot dzelzceļa entuziastus, restaurē ritošo sastāvu, popularizē dzelzceļa vēsturi, kā arī organizē tūrisma un izklaides pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!