Šī gada festivāla vadmotīvs ir Lielais Augšdaugavas musturdeķis, kura darināšanu 2011.gadā uzsāka Naujenes Novadpētniecības muzejs ar mērķi izveidot lielāko musturdeķi Latvijā, iesaistīt tā veidošanā pēc iespējas vairāk dalībnieku un iekļūt Ginesa rekordu grāmatā.

Pašlaik ap 70 metrus garajā audeklā musturus iezīmējuši vairāk nekā 2300 cilvēki no visas Latvijas. Braucot uz festivālu, ikviens silti aicināts paņemt līdzi kādu fragmentu Lielajam musturdeķim, kas darināts no dažādu krāsu un veidu diegiem jebkurā tehnikā (adījums, tamborējums, mezglojums, izmēri - 10x10cm vai 20x20 cm).

Festivāla gaitā lielie un mazie svinētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās, meklēt sev atbilstošākās zīmes, ieskatīties Daugavpils novada un pārnovadu audēju rakstos. Koncerti skanēs latviešu, krievu, angļu, itāļu, lietuviešu valodās. Šogad festivāls "Augšdaugava" nprit ar Daugavpils novada domes un Eiropas Savienības programmas "Eiropa pilsoņiem" projekta atbalstu.

Diena sāksies plkst.10.00 ar dievkalpojums Spruktu baznīcā, pasākums turpināsies Slutišķu sādžā.

No plkst.12.00 līdz 16.30 aplūkojama izstāde "Daugavpils novada musturdeķis". Radošās darbnīcas - Lielā musturdeķa veidošana, gliemezīšu izgatavošana, "Dzīparu namiņš", Darbnīcas bērniem un pieaugušajiem "Zīmju un rakstu tulkotava"

No plkst.12.00 Daugavpils novada tūrisma pakalpojumu izstāde, amatnieku un ražotāju tirdziņš, amatu un prasmju demonstrējumi, darbnīcas, tirgošanās. Savukārt no plkst.12.00 lielā musturdeķa sagaidīšana pie Daugavas.

Festivāla atklāšana plkst.12.15, no plkst.13.00 dienas koncerti, bet noslēguma koncerts plkst.17.00 noslēguma koncerts "Eiropas rakstu raksti"

Slutišķu vecticībnieku mājā no plkst.12.00 bērnu mākslas skolu izstāde "Mana laika zīme". Daces Pudānes gobelēnu izstāde. Daces Teivānes austo jostu izstāde, no plkst.12.00 līdz 16.00 novada muzeju radošās darbnīcas, plkst.13.30 koncerts "Jo dziedāju, jo skanēja Daugaviņas maliņā".

Sporta aktivitātes pie Latgales sētas laikposmā no plkst.13.00 līdz 16.00. Noritēs vizināšanās un sacensības ar kanoe laivām un smailītēm, sacensības baļķa mešanā, akmeņu grūšanā, riņķu mešanā, pļavas volejbols. Vizināšanās ar zemnieku saimniecības "Klajumi" zirgiem.

Vairāk par festivālu lasiet www.augsdaugava.lv.