Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 20. maijā, pieci mākslinieki no Latvijas un Lietuvas uzsāka darbu pie koka skulptūrām par tēmu "Baltu tautu pasakas". Mazo jelgavnieku acu priekšā mākslinieki koka baļķus pārveido par funkcionālām koka skulptūrām piecās pirmskolas izglītības iestādēs.

Turpinot aizsākto mākslas aktivitāti, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūra" sadarbībā ar Jelgavas izglītības pārvaldi rīko 3. Starptautisko koka skulptūru simpoziju, kura mērķis ir attīstīt pilsētu kā radoši aktīvu kultūras telpu. Pēc skulptūru pabeigšanas - tās visas būs funkcionāli pielietojamas, bērnudārzu audzēkņi uz tām varēs pakāpties, šūpoties un dažādi izmantot tās savās rotaļās.

Agnese Rudzīte-Kirillova PII "Pīlādzītis" teritorijā veidos maģiskās putna šūpoles "Rīta vingrošana". Pasakas "Zaķīšu pirtiņa" tēmu koka skulptūrās PII "Varavīksne" iedzīvinās Gundars Kozlovskis.

Māris Gailis skulptūru "Zvēri un abru taisītājs" veidos PII "Saules bērnu dārzs" teritorijā, bet Vitauts Tallas-Kelpša PII "Pūčuks" bērnus iepriecinās ar skulptūru "Gailis". Savukārt tēlnieka Tautvila Paviliona, skulptūra "Lācis" plānota kā karuselis, kas atradīsies sākumskolas "Punktiņš" teritorijā.

3.Starptautiskajā Koka simpozijā par pamatu tiek ņemta "otrās elpas" ideja – Lielupes krastu, Raiņa ielas rekonstrukcijas, Pasta salas renovācijas un pilsētas infrastruktūras uzlabošanas laikā nozāģētie koki ar tēlnieku meistarīgajām rokām iegūst "otro elpu" un atgriežas pilsētas bērnudārzos kā unikālas koka skulptūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!