Pašlaik norisinās lidostas pasažieru termināļa būvniecība, kurš nākamā gada pirmajā ceturksnī varētu vērt durvis pasažieriem, informēja Samuilova.

Viņa atzina, ka ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic" notiek pārrunas par lidostas izmantošanu. "Izmantojot lidlauku "Jūrmala" kā rezerves lidlauku, "airBaltic" spēs sniegt saviem klientiem ērtāku un laiku ekonomējošu servisu, kā arī samazinās kompānijas izmaksas, gaisa kuģu novirzīšanas gadījumā uz rezerves lidlaukiem Baltijas valstīs nepietiekamas redzamības apstākļos. Es nešaubos par to, ka mēs spēsim atrast kopīgu viedokli šajā jautājumā," klāstīja "Tukums Airport" komercijas un biznesa attīstības direktore

Samuilova norādīja ka vienlaikus norisinās pārrunas ar vairākām zemo cenu aviokompānijām, kas jau 2013.gada otrajā ceturksnī varētu sākt pasažieru komercreisu pārvadājumus lidostā, kā arī ar pilna servisa aviokompānijām, kas veiks čarterlidojumus lidostā.

Viņa arī pastāstīja, ka satiksmes ministrs Aivis Ronis šonedēļ vizītes laikā lidlaukā pauda gandarījumu par tik būtiska infrastruktūras objekta attīstīšanu ar privāta investora līdzekļiem, kā arī izteica aicinājumu nozares institūcijām rast iespēju normatīvo aktu ietvaros sniegt visu iespējamo atbalstu projekta turpmākai realizācijai. "Neskatoties uz lidlauka infrastruktūras nozīmīgumu Latvijas mērogam, kā arī to, ka lidlauks tiek attīstīts jau kopš 2007.gada, Ronis ir pirmais satiksmes ministrs, kurš apmeklējis lidlauku," sacīja "Tukums Airport" komercijas un biznesa attīstības direktore.

Šonedēļ vēlmi palielināt līdzdalību "Tukums Airport" pamatkapitālā izteica Engures novada dome. "Redzam, ka projektam ir perspektīva, darbi notiek, tāpēc arī vēlamies palielināt savu daļu, jo pašreiz tā ir, cik ir. Pašlaik mēs, cik varam, palīdzam, bet privātie partneri dara darbus no biznesa puses – sarunā līgumus utt.," aģentūrai BNS iepriekš teica Engures novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa.

Uzņēmums "Tukums Airport" dibināts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,013 miljoni latu. "Tukums Airport" pieder Engures novada domei (4,25%) un uzņēmumam "K.S.AVIA" (95,75%).