Foto: LETA

No stratēģiskās attīstības viedokļa zemo cenu aviokompānijām vajadzētu bāzēties Tukumā, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Viņš uzsvēra, ka vienā vietā ir stratēģiski ļoti grūti apkalpot divu veidu aviokompānijas – zemo cenu un pilna servisa. Līdz ar to no stratēģiskās attīstības viedokļa "Ryanair" un citām zemo cenu aviokompānijām vajadzētu bāzēties Tukumā.

"Es kā Rīgas lidostas vadītājs droši vien gribētu teikt, lai Tukumā nekad nekas nenotiek un viss notiek tikai šeit. Savukārt, ja es būtu satiksmes ministrs, es teiktu, lai Tukums sāk pēc iespējas ātrāk," pastāstīja Luhse.

Vienlaikus Luhse arī atzina, ka zemo cenu aviokompāniju bāzēšanās Tukumā nozīmēs mazāku pasažieru skaitu lidostā "Rīga". "Tādēļ jau es saku, ka uz šo jautājumu ir divas atbildes atkarībā no tā, no kādām interesēm uz to skatās. Ir jau arī skaidrs, ka nekad uz vienu vietu nepāries visas zemo cenu aviokompānijas, jo arī starp tām ir ļoti asa konkurence. Piemēram, kādēļ uz Rīgu nelido "easyJet"?

Tikai tādēļ, ka te ļoti spēcīgas pozīcijas ir "Ryanair". Viņi visi ir ļoti nopietni konkurenti, un šis tirgus nebūt nav viendabīgs," norādīja lidostas vadītājs.

Luhse arī piebilda, ka saistībā ar "Ryanair" plāniem bāzēties Tukuma lidlaukā lidostas "Rīga" darbinieki pašlaik apmāca Tukuma lidostas ugunsdzēsējus un drošības darbiniekus, jo Rīgas lidostai ir Mācību centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!