Saskaņā ar eLPA veikto pētījumu "Pārskats par NVO sektoru Latvijā. 2013", Zemgales reģionā ir 8% jeb 1441 orgainzāciju no NVO kopskaita Latvijā. Taču zemgalieši bijuši sevišķi aktīvi, piedaloties labdarības akcijās - ziedojumus pa tālruni veikuši teju puse jeb 45,3% Zemgales iedzīvotāju, kas ir augstāks rādītājs nekā vidēji valstī. Ziedojumus kastītēs lielveikalos veikuši 30% zemgaliešu, savukārt talkās piedalījušies 36% Zemgales iedzīvotāju, kas ir par 13% vairāk nekā vidēji valstī.

Rezultāti tika paziņoti 23.aprīlī konfernecē "2014: atskaites punkts NVO attīstībā" Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā Jelgavā. "Konferences noslēguma diskusija atspoguļoja būtiskākos apsvērumus - nepieciešamās programmas NVO atbalstam, sadarbības stiprināšana starp dažādiem partneriem, lai virzītu NVO fonda izveides koncepciju. Tos jāņem vērā, virzot jautājumu par Latvijas NVO atbalsta fonda izveidi," teic eLPA direktora pienākumu izpildītāja Inta Šimanska.

Konferencē piedalījās Zemgales novada biedrības, nodibinājumi, pašvaldību iestāžu vadītāji, NVO koordinatori, kā arī uzņēmēji, kuri atbalsta pilsoniskās sabiedrības aktivitātes.