Nepilnu trīs mēnešu laikā jaunajam bērnudārzam uzbūvēts jaunais divstāvu korpuss ar 120 vietām un veikta telpu pārplānošana tagadējā "Pienenīte" ēkā.

Pirmsskolas izglītības iestādē "Pienenīte" būvniecības darbi aktīvi turpinās, lai gada nogalē bērnus varētu uzņemt plašajās un atjaunotajās bērnudārza telpās. Celtniecību un vecās ēkas renovāciju veic firma "UPTK".

Pašlaik ēkā veic elektrības, ūdens un kanalizācijas tīklu izbūvi un attīra tagadējaš ēkas ārsienu no vecās krāsas un apmetuma.

Tuvākajā laikā ēkās sāks aprīkot telpas, liks grīdas, krāsos, flīzēs, ierīkos santehniku un sāks labiekārtot bērnudārza spēļu laukumu.

Projekta rezultātā tiks uzbūvēta jauna ēka ar pārejas galeriju, siltinās un renovēs ēku, kurā pašlaik ierīkots bērnudārzs, izveidos divas jaunas bērnu grupas vecumā no trim līdz septiņiem gadiem. Pirmsskolas izglītības iestāde "Pienenīte" šobrīd izvietota trīs ēkās, kas ekspluatācijā nodotas 1950.gadā. Pirms tam šeit bija karaspēka daļas noliktavas. Ēkas saglabājušās 63 gadus, un ir vienas no vecākajām Karostā.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 662 638 eiro, tostarp Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums un valsts budžeta dotācija - 1 197 288 eiro.