Tikšanās laikā ar Liepājas domes vadību plānots pārrunāt rīcības plānu Valdības deklarācijas īstenošanai, tostarp par finansējuma sadali Eiropas Savienības fondu 2014. - 2020. gada plānošanas periodā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzsver, ka jaunajā plānošanas periodā paredzēts nodrošināt mērķtiecīgu atbalstu kā nacionālas, tā reģionālas nozīmes attīstības centriem un to funkcionālajām teritorijām, lai sekmētu valsts konkurētspējas izaugsmi un ekonomikas strukturālu pielāgošanu, nodarbinātību un izglītību, kā arī veicinātu nevienlīdzības mazināšanu un līdzsvarotu teritoriju attīstību.

"Deviņiem reģionālajiem attīstības centriem, tostarp Liepājai būs pieejami līdzekļi vairāk nekā piecu procentu apmērā no fondu investīcijām pilsētvides problēmu risināšanai. Papildu būtiski uzsvērt, ka viena no svarīgākajām jaunā plānošanas perioda prioritātēm ir iedzīvotāju un uzņēmējdarbības mobilitātes nodrošināšana, sakārtojot reģionālo ceļu tīklu, un tā īstenošana tiks sākta jau šogad," skaidro Laimdota Straujuma.

Ar Liepājas pilsētas pašvaldības pārstāvjiem tāpat pārrunāt plānots situāciju saistībā ar a/s "Liepājas metalurgs" pārdošanas procesu un potenciālo darbības atjaunošanas progresu, Liepājas lidostas attīstību, Karaostas kanāla attīrīšanas projekta īstenošanas gaitu.