Foto: LETA
Valmiera ir viena no plaukstošākajām Latvijas pilsētām, kurā ir viena no aktīvākajām uzņēmējdarbības, kultūras un sociālo jautājumu vidēm, tā šodien preses konferencē Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) skaidroja savu izvēli, kāpēc savā pirmajā reģionālajā vizītē izvēlējusies doties uz Valmieru.

Šodien tiekoties ar domes pārstāvjiem Straujuma pārrunājusi pašvaldību attīstības jautājumus, tostarp finanšu izlīdzināšanas fondu, iespējamo attīstību Eiropas Savienības fondu izmantošanā un citus jautājumus. Straujuma īpaši atzīmēja pašvaldību attīstības iespējas nākotnē.

"Perspektīva ir lielāku pašvaldību veidošanās, kur pilsēta ir kopā ar pieguļošām lauku teritorijām. Tad nav vairs savstarpējo norēķinu problēmu, bet apkārtējo lauku teritoriju iedzīvotāji izmanto pilsētas iespējas, bet pilsētas pašvaldība to apmaksā," skaidroja Straujuma vienlaikus norādot, ka termiņš šāda plāna īstenošanai patlaban neesot nosakāms.

Sarunā ar mediju pārstāvjiem Straujuma atzinīgi novērtēja pašvaldības līdzšinējo darbu un pilsētā paveikto, jo "ir patīkami iebraukt sakārtotā pilsētā". Tāpat Ministru prezidente atzīmēja, ka būtisks sasniegums Valmieras pilsētas pašvaldībai ir vakar, 30.janvārī, vienbalsīgi pieņemtais budžets 2014.gadam. "Zinot, ka dažās pašvaldībās savā starpā pozīcija un opozīcija vienmēr strīdas, vienbalsīgs budžets ir tiešām [..] apsveicams. Visu cieņu domes priekšsēdētājam par konstruktīvo darbu," sacīja Straujuma.

Savukārt Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis ("Valmierai un Vidzemei") klātesošajiem atklāja, ka sarunā ar Straujumu norādījis ne tikai uz problēmjautājumiem, kas Valmierai un Vidzemei kopumā ir aktuāli, bet arī dalījies tajā, ko Valmiera var sniegt pārējam reģionam, tostarp ar augstskolas, teātra, Vidzemes olimpiskā centra un citu iestāžu piedāvājumu.

Pēc Boķa teiktā, reģioni nedrīkst attīstīties "uz Rīgas rēķina", bet tiem ir jāsadarbojas, veidojot vienotu vidi, kurā cilvēki vēlas palikt un negrib braukt prom. "Mēs nevaram iztikt bez Rīgas, un, es domāju, zināmā mērā arī Vidzeme nevar iztikt bez Valmieras," sacīja Boķis norādot, ka attīstību un iedzīvotājiem vēlamu vidi var panākt, vien reģionam sadarbojoties.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien devās savā pirmajā reģionālajā vizītē - uz Valmieru.

Vizītes laikā Straujuma tikās ar Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvjiem, vietējiem uzņēmējiem, kā arī ar reģionālo mediju pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!