Uz tikšanos ciemupieši bija sagatavojuši garu sarakstu ar sāpīgākajiem jautājumiem pagastā. Starp tiem ir apgaismojuma trūkums, sarežģījumi novēroti arī ūdens piegādes sistēmā, kas novecojusi un ietekmē ūdens kvalitāti. Ūdeni uzturā lieto vien retais. Daudzus privātmāju iedzīvotājus satrauc gruntsūdeņu apjoms un meliorācija. Špakovskis solīja grāvjus un caurtekas savest kārtībā.

Kā vienu no lielākajām porblēmām iedzīvotāji minēja arī faktu, ka suņu īpašnieki mīluļus naktīs laiž savā vaļā "izlocīt kājas", kas apdraud tos, kuri vēlu pārrodas no darba, vai agri no rīta dodas laukā no mājas. Iedzīvotāji arī norādīja, ka brīvdienās vēlas lielāku policijas uzraudzību pagastā jauniešu dēļ. Iedzīvotāji novērojuši, ka tie veic nelegālas darbības.

Ciemupieši arī sagaida, ka beidzot tiks atjaunots sporta laukuma segums, kas ir kritiskā stāvoklī. Viena no būtiskākajām problēmām - medicīnas pakalpojumu pieejamība. Ciemupieši pieprasa, lai ģimenes ārsts Ciemupē būtu pieejams nevis vienu, bet gan divas reizes nedēļā.