Centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi tagad pieejami 95% Preiļu pilsētas iedzīvotāju. Tagad pilsētas privātmāju rajonu iedzīvotājiem ir iespēja saņemt kvalitatīvus un mūsdienu prasībām atbilstošus ūdenssaimniecības pakalpojumus.
Kopumā izbūvēti un rekonstruēti 15,1 km maģistrālā ūdensvada tīklu, 11,7 km kanalizācijas tīklu un 1,1 km kanalizācijas pievada, izbūvēti 337 pievadi ūdensvadam un 323 pievadi kanalizācijas tīklam, 3 kanalizācijas sūkņu stacijas. Jaunie pakalpojumi iedzīvotājiem ir jau pieejami.

Kā pastāstīja SIA "Preiļu saimnieks" pārstāve Inese Šņepste, gandrīz puse privātmāju pieslēgumus centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai izbūvējušas projekta būvdarbu gaitā. Interese bijusi liela, jo līdz šim lietotās grodu akas bieži ir nepietiekami dziļas un ūdens tajās piesārņots. Turklāt ūdens kvalitāti negatīvi ietekmējušas arī turpat netālu ierīkotās kanalizācijas bedres.

Centralizētās kanalizācijas sistēmas izmantošana ir lētāka nekā maksa par asenizācijas pakalpojumiem, - tā apgalvo uzņēmuma pārstāve. Uzņēmums arī sola, ka pēc projekta īstenošanas Preiļos samazināsies ūdens zudumi, tiks novērsta gruntsūdeņu ieplūde kanalizācijas sistēmā un notekūdeņu noplūde atpakaļ gruntsūdeņos pa bojātiem cauruļvadiem, tādējādi tiks saudzēta arī apkārtējā vide.

Projekts "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Preiļos, II kārta" īstenots, sadarbojoties SIA "Preiļu saimnieks", Preiļu novada domei, būvdarbu veicēju p/a "Daugavpils būvmehanizācija un Preiļu santehniķis". Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi un rekonstrukciju veica personu apvienība "Daugavpils būvmehanizācija", "Preiļu santehniķis", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Sistēmeksperts". SIA "Preiļu saimnieks" ir apmierināta ar būvuzņēmēju veikumu, jo līgumā paredzētie darbi izpildīti kvalitatīvi un laikā.

Projekta izmaksas ir 3 150 713,65 Ls (ar PVN), no tām attiecināmās izmaksas 2 014 794,88 Ls finansē Eiropas Savienība, savukārt atlikušo daļu sedz finansējuma saņēmējs SIA "Preiļu saimnieks" un Preiļu novada dome.