Foto: PantherMedia/Scanpix
Projekts "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Mārupē, I kārta" tuvojas savam noslēgumam un lielai daļai Mārupes un Tīraines ciematu iedzīvotāju būs iespēja uzsākt lietot jaunizbūvēto kanalizācijas infrastruktūru. Līdz šā gada septembra vidum uzņēmējs plāno pabeigt visu kanalizācijas trašu un pievadu izbūvi, kas ir paredzēti līguma darbu apjomos.

Dažu kanalizācijas sūkņu staciju izbūve ir apgrūtināta dēļ Mārupes specifiskajiem ģeoloģiskajiem apstākļiem un var ietekmēt kopējās sistēmas būvdarbu pabeigšanas termiņus un to nodošanu ekspluatācijā, tomēr uzņēmējs ir optimistiski noskaņots un sola līgumdarbus nodot ekspluatācijā saskaņā ar līguma nosacījumiem.

ES līdzfinansētā projekta ietvaros galvenais uzsvars ir likts uz kanalizācijas infrastruktūras attīstību un pakalpojuma pieejamības pārklājuma paplašināšanu Mārupē. Tomēr ne visur Mārupes ciematā ir pieejama centralizētā ūdensapgāde.

Lai ūdenssaimniecības pakalpojuma pieejamību risinātu kompleksi, A/S "Mārupes komunālie pakalpojumi" pēc kanalizācijas cauruļvadu izbūves un pirms ielu seguma atjaunošanas veic centralizētā ūdensvada zbūvi, kur tas nepieciešams, kas savukārt kavē ielu un ceļu segumu atjaunošanu pēc kanalizācijas infrastruktūras izbūves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!