"Man gan nav īsti saprotams, kāpēc koalīcija tā baidās no mūsu jautājumiem un priekšlikumiem. Es saprastu, ja tiktu ierobežots debašu laiks, bet nekādā gadījumā uzdodamo jautājumus skaits. Jautājumi jau tādēļ arī tiek uzdoti, lai gūtu pilnu skaidrību par pieņemamajiem lēmumiem. Arī iedzīvotājiem, dzirdot jautājumus un atbildes, ir vieglāk izvērtēt tā vai cita jautājuma pieņemšanas pamatotību," skaidro Korsaks.

Iepriekšējo domes lēmumu par uzdodamo jautājumu skaita ierobežošanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija uzskatīja par nepieņemamu un atcēla, liekot to pārstrādāt. Atkārtotā lēmuma formulējums ir nedaudz koriģēts, taču saglabā tādu pašu uzdodamo jautājumu skaitu. "Mēs - opozīcijas deputāti - patlaban gatavojam ministrijai jaunu vēstuli ar lūgumu atcelt arī koriģēto lēmumu," stāsta Korsaks.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ Rēzeknes domē izvēlējāties darbu pozīcijā, tautas priekšstāvis atzīst: "Nevarētu tā gluži teikt, ka tā bija mūsu izvēle. Drīzāk tas bija koalīcijas gājiens atstāt mūs - trīs deputātus - opozīcijā, tādējādi atbīdot no pilsētai svarīgu jautājumu risināšanas. Taču veselīga opozīcija arī ir vajadzīga."

Rēzeknes domē, kur valda "Saskaņas centra" pārstāvis Aleksandrs Bartaševičs, opozīcijai nākas cīnīties par izdzīvošanu. Tiek ierobežota ne tikai jautājumu uzdošana domes sēdēs, neapmierinātie tiek atlaisti no darba un tiek likvidētas pašvaldības iestādes, intervijā atklāj Korsaks. Viņam saglabāt savu amatu izdevies, pateicoties lielajai uzņēmībai, cīņassparam un tiesu darbiem, kuru rezultātā viņš atjaunots amatā.