"Mēs esam vērsušies KNAB ar lūgumu, lai birojs pārbauda, vai Ušakova izdotais rīkojums par to, ka autovadītāji stipras snigšanas laikā, uzrādot automašīnas tehnisko pasi, Rīgas sabiedriskajā transportā var pārvietoties bez maksas, atbilst likumam par valsts un pašvaldības mantas izšķērdēšanu un vai, pieņemot šādu rīkojumu, nav nodarīti zaudējumi "Rīgas satiksmei"," sacīja Pulks.

Viņš norādīja ‒ ja rīkojuma dēļ "Rīgas satiksmei" nodarītie zaudējumi pārsniedz tūkstoti latu, par to var iestāties kriminālatbildība. "Ņemot vērā, ka ir izskanējis, ka, izmantojot šo iespēju, sabiedrisko transportu pirmajā dienā bez maksas izmantoja apmēram piecus tūkstošus reižu, tad, manuprāt, varētu būt sasniegts tas zaudējumu apmērs, par kuru varētu iestāties kriminālatbildība," teica Pulks.

Viņš uzsvēra, ka RD "Vienotības" frakcija ir vērsusies arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, lūdzot izvērtēt šo jautājumu.

Jau ziņots, ka stipras snigšanas laikā autovadītāji Rīgā no 13.decembra, uzrādot transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību, var bez maksas izmantot sabiedrisko transportu, ko finansē no Rīgas domes budžeta. Noteikts, ka bezmaksas braukšanas iespēja darbosies visu dienu neatkarīgi no tā, vai stipra snigšana ir mitējusies. Šie braukšanas atvieglojumi ir ieviesti, lai samazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus stipras snigšanas laikā un atvieglotu ielu uzturēšanas tehnikas darbu. Informāciju par to, kad šādi atvieglojumi stāsies spēkā un kad tie tiks pārtraukti, varēs atrast pašvaldības interneta vietnēs, kā arī masu medijos.