Deputāti uzskata, ka Aļeksejenko nav vērtējis iespējamos korupcijas riskus un nav pildīts pieņemtais pretkorupcijas plāns.

"Ja Dzīvokļu pārvaldē iespējams ilgstoši pieņemti kukuļi par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu atsevišķu personu interesēs, tas nozīmē to, ka departamenta direktors nav veicis pietiekamu kontroli, lai savlaicīgi konstatētu iespējamos pārkāpumus, vai arī Aļeksejenko zinājis par šādām darbībām un tās atbalstījis", savu nostāju pauž "Vienotības" deputāts Māris Puriņš.

Savukārt, "Vienotības" deputāts Valdis Gavars jau 2011. gadā, norādīja uz nesakārtoto Rīgas pašvaldības brīvo dzīvokļu sistēmu.

"Par pašvaldībai piederošajiem brīvajiem dzīvokļiem aizvien nav skaidrības, Rīgas domes vadība joprojām aizbildinās ar nepieciešamību noskaidrot, izvērtēt, padomāt," sašutumu pauž deputāts Gavars.

"Sistēmiska kukuļdošana Rīgas domē nav pieļaujama, acīmredzot RD Mājokļu un vides departamenta direktors nespēj pildīt direktora pienākumus", frakcijas lēmumu skaidro RD Vienotība frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) piekrīt, ka departamenta direktora atbildība ir jāizvērtē, taču pagaidām informācijas šādai izvērtēšanai ir par maz – nekādi noziegumi tiesas ceļā vēl nav konstatēti, arī apsūdzības departamenta darbiniekiem nav izvirzītas, portālu "Delfi" informēja mēra pārstāve Anna Kononova.

Mērs norāda, ka šobrīd vienīgais tiesiskais ceļš departamenta direktora atbildības izvērtēšanai ir iekšējais audits, kurš jau ir uzsākts. Par iespējamo Aļeksejenko atbildību lems pēc audita rezultātiem. Savukārt, ja "Vienotības" frakcijas deputātu rīcībā ir kādi fakti par nelikumībām vai "KNAB apgādā viņus ar slepeno informāciju", mērs aicina viņus iesniegt šo informāciju izvērtēšanai domes vadībai, norādīja Kononova.

Jau ziņots, ka 17. septembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saistībā ar iespējamo Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu, saistībā ar pašvaldības dzīvokļu īres tiesību piešķiršanu Rīgā, kopumā veicis 14 kratīšanas un aizturējis septiņas personas.

KNAB veica kratīšanu arī Rīgas domes amatpersonas Ārijas Stabiņas un darbinieku darbavietās - saskaņā ar likuma prasībām - pašvaldības pārstāvju klātbūtnē. Tāpat tika aizturētas septiņas personas, no tām - Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes viena amatpersona un divi darbinieki.

KNAB ir aizdomas, ka Dzīvokļu pārvaldē, iespējams, ilgstoši pieņemti kukuļi, tā "tirgojot" tiesības saņemt pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesības.