Viņš paskaidroja, ka vides objektu festivālam "Ziemassvētku egļu ceļš" ir piešķirti nepilni 89 tūkstoši latu, bet pārējiem ar svētku noformējumu saistītajiem izdevumiem - vēl apmēram 28 tūkstoši latu, bet galīgās izmaksas būs zināmas, kad būs beigusies visu objektu un dekoru izvietošana.

Kambars gan piebilda, ka vēl nav zināmas Ziemassvētku noformējuma kopējas izmaksas, jo aizvien norit noformēšanas darbi un nav zināms, cik izmaksā citi papildu darbi, kas ir saistīti ne vien konkrēti ar Rīgas dekorēšanu Ziemassvētkiem, bet arī ar pilsētas noformējumu vispār, piemēram, elektrības pieslēgvietu izveidošana, reklāmas stendu atjaunošana.

Noformējot Rīgu svētkiem, sadarbojas RD IKSD Pilsētas svētku noformējuma nodaļa, pašvaldības uzņēmums "Rīgas gaisma", kā arī Rīgas būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvalde.

Viens no ievērojamākajiem pasākumiem, kas saistīts ar pilsētas noformēšanu Ziemassvētkiem, būs vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš". Tas šogad norisināsies no 7.decembra līdz 13.janvārim, un tā ietvaros būs apskatāmi 50 objekti.

Festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš" notiks trešo gadu, un laika gaitā objektu skaits ir būtiski pieaudzis. Pirmajā festivālā 2010.gadā bija apskatāmas 25 dažādas mākslinieciski veidotas egles. 2011.gadā to bija 42, bet šogad egļu skaits pieaudzis līdz 50 objektiem.

Kambars norādīja, ka interesanti ir ne tikai idejas un stāsti, kas nāks līdzi šīm eglēm, bet arī izmantoto materiālu izvēle. Egļu veidošanai šogad būs izmantots gan koks, gan stikls un pat ķieģeļi. Pērn vides objektiem jaunā gada laikā tika doti dažādi nosaukumi, piemēram, "Laimes egle", "Romantiskā egle", "Egles liksta", "Harmoniskā egle" vai "Pērno egļu  pansionāts".

Pēc RD pārstāvja teiktā, šogad objekti būs izvietoti ne vien Rīgas centrā, bet plašākā teritorijā, un to izvietošana notiks no 3. līdz 6.decembrim.

"Pamazām esam pabīdījušies ārpus centra, un cilvēkiem būs arvien vairāk un plašāk jāstaigā un jābraukā, bet laika ir pietiekami, jo ir gandrīz pusotrs mēnesis, lai to izdarītu," viņš minēja.

Kambars sacīja, ka dažādi ar Ziemassvētkiem saistīti gaismas dekori Rīgā tiek izvietoti jau kopš valsts svētku beigām, jo, tiklīdz beidzas patriotiskais mēnesis - novembris ‒, tiek novākts novembra svētku dekorējums un paralēli uzstādīti Ziemassvētku un ziemas dekori. Pašlaik gan vēl notiek tikai gaismas dekorējumu tehniskā izvietošana un tie netiek ieslēgti.

Dažādi vides objekti tiks izvietoti no decembra. Piemēram, Bastejkalnā mākslinieciskais noformējums tiks izvietots nedēļā no 10. līdz 14.decembrim. Kampars paskaidroja, ka tur tiks uzstādīti, piemēram, lielie Rīgas sniegavīri un koka egle, lai cilvēki var iet, priecāties un fotografēties jau pirms svētkiem.

Plānots, ka svētku noformējums būs izvietots Rīgas ielās, skvēros un parkos līdz 31.janvārim, bet iespējams, ka atkarībā no laikapstākļiem to izvietošanas laiku var pagarināt.

Jau vēstīts, ka pilsētai šogad būs trīs galvenās egles, kuras uzstādīs Pirmajā Adventē, 2.decembrī, - viena no tām, kā parasti, atradīsies Doma laukumā, savukārt otra šogad tiks novietota 11.novembra krastmalā, tuvāk Akmens tiltam, bet trešo uzstādīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmā.