Foto: DELFI
Tā kā Valsts prezidenta rezidence ir iekārtota Melngalvju namā, Rīgas pašvaldībai vajadzējis meklēt jaunu vietu vienai no pilsētas Ziemassvētku eglēm, pastāstīja domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Tradicionāli pilsētas galvenās Ziemassvētku egles tiek uzslietas Doma laukumā un Rātslaukumā, taču šogad Rātslaukumā atradīsies Valsts prezidenta egle, jo prezidenta kanceleja Rīgas pils remonta laikā ir pārvietota uz Melngalvju namu, kas atrodas iepretim domei.

Vidauskis informēja, ka Rīgas galvenās egles Ziemassvētku laikam tiks izvēlētas Tīreļu mežniecībā un brauciens uz mežu plānots 22.novembrī.

Domes pārstāvjiem kopā ar žurnālistiem būs jāizvēlas trīs egles – viena no tām, kā parasti, atradīsies Doma laukumā, savukārt otra šogad tiks novietota 11.novembra krastmalā (tuvāk Akmens tiltam), bet trešo uzstādīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmā.

Ziemassvētku egle bērnu slimnīcai tiks dāvināta "Saulaino dienu" labdarības akcijas ietvaros, kuras mērķis ir rekonstruēt slimnīcas vēsturiskā korpusa pirmo stāvu atbilstoši hematoonkoloģijas pacientu vajadzībām, lai mazajiem pacientiem nevajadzētu mērot ceļu no vienas ēkas, kur atrodas palātas, uz citu, kur atrodas procedūru kabineti.

Egles tiks meklētas "Rīgas mežu" Olaines–Tīreļu mežniecības teritorijā, Tīreļu iecirknī, gandrīz pie pašas mežniecības robežas, starp Cenu tīreli un Gailīšu purvu, kur aug 16 metru augstas un 50 gadu vecas egles. Koki, kas aug šajā teritorijā, savulaik tikuši stādīti speciāli Slokas celulozes fabrikas ražošanas vajadzībām. Mežs te kopts šaurās joslās, kuras tagad veido vecāku un jaunāku egļu audzes. Blakus atrodas vecas pļavas, kas vēlāk apstādītas un aizaugušas ar mežu. Tagad vecākajās meža joslās augošo egļu stumbru caurmērs sasniedz 36 cm, bet vainags kļuvis pietiekami skaists.

Pilsētas galvenās Ziemassvētku egles uzstādīs pirmajā adventē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!