Jau pirmdien sāksies remontdarbi un telpas tiks pielāgotas Valsts prezidenta kancelejas vajadzībām. Darbu izmaksas tiek lēstas uz 95 tūkstošiem latu un Kanceleja plāno sākt darbu jaunajās telpās ar 3.septembri un atrasties Melngalvju namā vismaz līdz 2015.gadam.

SIA "Rīgas nami", kas nodrošina Melngalvju nama kompleksa pārvaldīšanu un apsaimniekošanu, informēja, ka Valsts prezidenta kanceleja nomās Melngalvju nama kompleksu 3742,9 kvadrātmetru platībā līdz 2015.gadam, maksājot nomas maksu 1,6 latus par kvadrātmetru un sedzot arī komunālos maksājumus.

Valsts prezidenta kanceleja informējusi, ka turpmāk Melngalvju namā tiek plānota pasākumu un ekskursiju norise, kas savienojama ar Valsts prezidenta un Valsts prezidenta kancelejas darbu un aktivitātēm.

No 16.jūlija tiek uzsākti atsevišķi telpu pielāgošanas darbi Melngalvju nama iekštelpās, līdz ar to Melngalvju nams uz laiku apmeklētajiem nebūs pieejams.

2012.gada pirmajā pusgadā Melngalvju namu apmeklēja 21 tūkstotis apmeklētāju.

Jau ziņots, ka valdība iepriekš atbalstīja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas pārvākšanos uz Melngalvju namu, kur Valsts prezidents Andris Bērziņš un viņa komanda strādās līdz brīdim, kamēr tiks restaurēta Rīgas pils priekšpils daļa.