Departamenta konkursā par pašvaldības finansētu atsevišķu grupiņu veidošanu privātajos bērnudārzos saņemti septiņi pieteikumi. Divas privātās pirmskolas neatbilda kritērijiem, līdz ar to konkursā uzvarēja piecas iestādes, kuras kopumā piedāvā 347 vietas.

Līdz pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām uz vietu pašvaldības deleģētajām grupām privātajās pirmskolās saņemti 483 pieteikumi.

Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Vilde norādīja, ka privāto bērnudārzu vadītāji apzinās visus pretendentus un tie tiks uzņemti atbilstoši secībai, kādā tie reģistrējušies rindā uz pašvaldības bērnudārzu. Tie vecāki, kuru bērnus privātās pirmsskolas izglītības iestādes tomēr nevarēs uzņemt, joprojām saglabās vietu pašvaldības rindā.

Savukārt no vecākiem, kuru bērni patlaban apmeklē privātos bērnudārzus, uz pašvaldības līdzfinansējumu 93 latu apmērā saņemti 1140 pieteikumi un ar 1126 ģimenēm jau noslēgti līgumi. Jau ziņots, ka uz šo līdzfinansējumu var pretendēt vecāki, kas savus bērnus sūta privātajā bērnudārzā, atsakoties no rindas uz pašvaldības bērnudārzu.

Rīgā joprojām ir aptuveni 1000 vecāku, kuru bērni apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes un kuri no pašvaldības saņem 30 latu līdzfinansējumu, tādējādi saglabājot vietu rindā uz pašvaldības bērnudārzu.

Jau ziņots, ka sadarbībai ar privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm pašvaldība šogad ieplānojusi 1,19 miljonus latu, kas būs pietiekami, lai šos sadarbības modeļus īstenotu. Savukārt, plānojot budžetu nākamajam gadam, sadarbībai finansējums tiks atvēlēts tam nepieciešamajā apmērā, teica Vilde.

Sākot jauno mācību gadu, Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs pirmsskolas izglītības programmu apgūst apmēram 26 000 pirmsskolas vecuma bērnu.