Sīkāku informāciju par elektronisko tablo izvietošanas iespējām un orientējošām izmaksām departaments sniegs martā, informē Rīgas dome. Tāpat Satiksmes departamentam jāveic izpēte par iespējām ielu kaisīšanai pielietot alternatīvus pretslīdes materiālus.

Lai sniegtu izsmeļošu un savlaicīgu informāciju par pilsētas ielu tehnisko stāvokli un iespējamiem apgrūtinājumiem, Satiksmes vadības centra darbiniekiem uzdots paātrināt informācijas apmaiņu, regulāri sniedzot ziņas par braukšanas apstākļiem, šķēršļiem un uzturēšanas dienestu darbu.

Komiteja arī apstiprināja 79 000 latu piešķiršanu video kameru, meteostacijas un satiksmes skaitīšanas sistēmas uzstādīšanai uz Rīgas tiltiem, kā arī luksoforu objektu elektropieslēgumu un sakaru līniju projektēšanai 2012.gadā.

Jaunu meteostaciju uzstādīs uz Vanšu tilta, savukārt satiksmes skaitīšanas sistēmu plānots izvietot uz Salu tilta. Fiksēto video kameru uzstādīšana paredzēta Brīvības gatves un Gustava Zemgala gatves krustojumā, kā arī uz Dienvidu tilta pārvada virs Maskavas ielas.

"Šie ir tikai daži pasākumi, kas vērsti uz satiksmes drošības paaugstināšanu pilsētā, un līdzekļus šiem mērķiem ir jāatrod. Pilsētā turpinās luksoforu objektu rekonstrukcija, gājēju pāreju labiekārtošana, notekūdeņu sistēmu remonti un daudzi citi darbi, " norāda komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Jau ziņots, ka pēc daudzajiem satiksmes negadījumiem uz vienas no Dienvidu tilta brauktuvēm 4. februārī tika sodīts tiltu uzturētājs "Rīgas Tilti", bet Satiksmes departamentam tika dots uzdevums piedāvāt risinājumus, kā uzlabot situāciju pilsētā.