Skrundas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo ēka celta 1936.gadā. Šis bija pirmais gadījums Latvijā, kad ugunsdzēsēju depo ēka sagruva. Vieta, kur Skrundas ugusndzēsējiem tika atrasta pagaidu mājvieta un joprojām ir viņum ājvieta, ir uzņēmuma "Latvert" teriotorijā.

Diemžēl, telpas atrodas divus kilometrus no Skrundas centra, tādējādi lielākā novada teritorija glābējiem ir palikusi aiz dzelzceļa pārbrauktuves, kas nereti aizkavē nokļūšanu uz izskaukmu. Postenī diennakts dežūrā ir trīs cilvēki. Tuvākās profesionālās brigādes ir aptuveni 30 kilometru attālumā.

Mītot tikai daļēji piemērotajās pagaidu telpās, apgrūtināta ir tiešo darbu veikšana, pasliktinājušies arī glābēju sadzīves apstākļi.

Ugunsdzēsēji akcentē, ka telpas ir ļoti šauras, sevišķas grūtības sagādā apģērba žāvēšana. Ziemas periodā darba apģērbu žāvēt Skrundas VUGD darbinieki ved uz Kuldīgu.

Lai kaut nedaudz uzlabitu glābēju sadzīves apstākļus, Skrundas svētkos, kas bija veltīti ugunsdzēsējiem, vākti ziedojumi. Pavisam saziedoti 494 eiro. Ar tiem gan nepietiek iecerētajai telpu paplašināšanai, kas nozīmētu, logu un durvju ielikšanu, kā arī citus remontdarbus turpat blakus telpās.

2011.gadā VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš, apmeklējot pagaidu telpas, solīja, ka jau 2013.gadā Skrundas depo tiks renovēts vai uzbūvēts no jauna.

Pērn Nacionālajā attīstības plānā koncenptuāli apstiprināts finansējuma piešķīrums VUGD depo būvniecībai, bet finansējums darbam piešķirts netika.