Foto: DELFI Репортер

Vēsturiski pēdējos gados Kurzemes reģionā joprojām trūkst Valsts ugunsdzēsības valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieku, konkrētāk, virsnieku, vēsta "TV Kurzeme".

Kristaps Eklons, VUGD priekšnieka vietnieks teic, ka šāda situācija grūti skaidrojama. No vienas puses Kurzemē ir ļoti aktīva brīvprātīgo ugunsdzēsēju-glābēju kustība, bet no otras puses, ne viemēr jaunieši, kas ikdienā ir gatavi glābt un dzēst, vēlāk šo izvēlas par profesionālu nodarbošanos.

Pašlaik no 57 virsnieka amatiem 19 ir vakantas vietas, tas ir, aptuveni 33 %.

VUGD Kurzemes reģionālās brigādes komandieris Anderjs Beļakovs atzīst, ka tas ir daudz. "Liepājas pilsētā gandrīz puse no virsnieku amata vietām ir vakantas. Svarīgs ir izglītošanas jautājums - jāiet uz skolām un jāstāsta par mūsu profesiju," teic komandieris.

Glabēju-ugusndzēsēju Kurzemē gan netrūkstot. Izveidojusies pat neliela rinda. Taču daudzi ugunsdzēsēju kandidāti nevar nokārtot nepieciešamos fiziskos pārbaudījumus. "Uzskatu, ka šajā jautājumā daudz varētu darīt skolās, lai kopējā fiziskā sagatavošana būtu augstākā līmenī," uzskata komandieris Beļakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!