Atzīmējot Latvijas ugunsdzēsības 149.gadadienu, 13.maijā Valmierā norisinājās Vidzemes labāko ugunsdzēsēju un glābēju apbalvošanas pasākums, kura gaitā pirmo reizi teju 100 glābējiem pasniedza apbalvojumu par drosmi, vēsta "Vidzemes Televīzija".

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš pasākuma laikā uzsvēra, ka dienests aizvadījis sarežģītu un pārbaudījumiem pilnu gadu. Daudzviet Latvijā ugunsdzēsēji-glābēji uunsdzēšeji devās palīgā iedzīvotājiem plūdu seku likvidēšanā, tad sekoja ugunsnelaime Rīgas pilī, bet gads noslēdzās ar traģisko negadījumu Rīgā, Zolitūdē, kur, iebrūkot "Maxima" veikala jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp arī trīs VUGD darbinieki.

Lai pateiktos visiem tiem glābējiem, kuri piedalījās Zolitūdes traģēdijas seku likvidācijas darbos un cietušo meklēšanā, pirmo reizi glābējiem tika piešķirts arī apbalvojums par drosmi. Apbalvojumu saņēma 82 VUGD Vidzemes reģona brigādes amatpersonas.

Pasākuma laiā vairāki glābēji apbalvoti ar pirmās un otrās pakāpes apbalvojuma zīmi par priekšzīmīgu diensestu, kopumā Valmierā VUGD apbalvojumu saņēma teju 100 Vidzemes reģiona brigādes amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!