V/A "Centrālā finanšu un līgumu aģentūra" un otrs lielākais atkritumu savākšanas operators Rīgas pilsētā SIA "Vides pakalpojumu grupa" ir noslēguši līgumu par Kohēzijas fonda līdzfinansējuma piešķiršanu sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas izveidei.

Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, tiks uzbūvēta moderna sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīca Stopiņu novadā, tādējādi samazinot apglabājamo bioloģiski noārdāmo atkritumu daudzumu. Rūpnīca šķiros Rīgā un Pierīgas reģionā savāktos sadzīves atkritumus, no kopējās atkritumu plūsmas atdalot bioloģiski noārdāmos atkritumos un otrreizēji izmantojamās izejvielas.

Projekts tiek īstenots saskaņā ar Pierīgas reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu un atkritumu apsaimniekošanas valsts plānu, kuru gaitā sadzīves atkritumu šķirošana ir viena no prioritātēm.

"Vides pakalpojumu grupa" par vienu no savām prioritātēm uzskata otrreizējo izejvielu izdalīšanu no kopējās sadzīves atkritumu plūsmas, līdz ar to izveidotā atkritumu šķirošanas rūpnīca būs būtisks uzlabojums atkritumu apsaimniekošanas sistēmā ne tikai Lielrīgas reģionā, bet arī visā Latvijā.

Pēc projekta realizēšanas būtiski tiks samazināts noglabājamo sadzīves atkritumu daudzums sadzīves atkritumu poligonā "Getliņi", tādējādi piedaloties ilgtspējīgas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas izveidē Latvijā.

Projekts līdzfinansēts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda. Kā ziņots, šogad februārī atkritumu apsaimniekotāja SIA "Zaļā josta" iegādājās atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "Vides pakalpojumu grupa".

"Vides pakalpojumu grupa" 2012.gadā strādāja ar zaudējumiem 121 300 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā bija 7 miljoni eiro.

Uzņēmums "Vides pakalpojumu grupa" dibināts 1995.gadā. Līdz 2009.gadam tas darbojās ar savu sākotnējo nosaukumu "Nelsens". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 742 739 eiro.