Cieņpilnas sarunas veicina izaugsmi! DELFI piedalās sarunu festivālā 'Lampa'
Šogad sarunu festivāls "Lampa" norisināsies 20. un 21. augustā un piedāvās apmeklētājiem iespēju piedalīties tā norisēs gan klātienē, gan attālināti tiešraidēs. Vadošais ziņu medijs DELFI festivālā piedalīsies ar divām pašu organizētām diskusijām, kā arī veidos īpašus "Spried ar DELFI" raidījumus pirms un pēc festivāla.

Savas pastāvēšanas septītajā gadā "Lampa" no ierastā Cēsu pils parka pārcelsies uz Cēsu pilsētvidi, iekārtojot diskusiju skatuves skvēros, ielās, zaļajās zonās, un būs dzirdama visā pilsētā. Interesenti, kuriem nebūs iespējas apmeklēt pasākumu klātienē, diskusijas varēs vērot tiešraidē, kā arī 47 kopā skatīšanās vietās visā Latvijā – no Liepājas līdz Viļakai, no Kolkas līdz Krāslavai.

Vairāk nekā 200 pasākumus šogad vieno festivāla virstēma "cieņa", kura tiks skatīta no dažādiem sabiedrībai nozīmīgiem aspektiem. Kā ierasts, festivāla diskusijās piedalīsies gan sabiedriski atbildīgas personības, gan nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, pašvaldību un valsts iestādes.
DELFI dalība festivālā
Šī gada festivālā DELFI piedalīsies ar divām pašu organizētām diskusijām, un DELFI komandas pārstāvjus abās festivāla dienās varēs sastapt arī citās pasākuma diskusijās, kā arī atspoguļojam pasākuma norisi. Piedāvāsim gan teksta tiešraidi, gan dažādu "Lampas" pasākumu video tiešraides.
Stundu garā diskusijā uz skatuves "Spuldze" DELFI žurnāliste Dita Vinovska sarunā ar "Ziedot.lv" Pieaugušo veselības programmas vadītāju Inesi Dangu, Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta direktoru Aldi Dūdiņu, "Hospiss.LV" valdes locekli Intu Gerhardi un sociālo konsultāciju grupas vadītāju Santu Survilu meklēs risinājumus DELFI ikgadējā projekta "Stiprini stipros" galvenajam jautājumam – kā nodrošināt aprūpes mājās pakalpojumu pietiekamā apmērā visās ģimenēs, kurās tas ir nepieciešams.
20. augusts 14.14–15.30
DELFI diskusija "Vai 'sargsuns' Latvijā ir cienīts un paēdis?"
Mediji ir sabiedrības un demokrātijas sargsuns. Ja tas nedara vai nevar darīt savu darbu, tad zaudētāji ir visi. Diskusijas moderators, raidījuma "Spried ar DELFI" vadītājs un producents Andris Auzāns uzdos jautājumus par Latvijas mediju finansiālo situāciju, kā arī meklēs atbildes uz jautājumu, kāda ir valsts un sabiedrības loma demokrātisku un neatkarīgu mediju atbalstā. Diskusijā piedalīsies AS DELFI valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs, Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Kristers Pļešakovs, izdevniecības "Žurnāls Santa " līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš, "TV3 Group" programmu direktore Gita Pētersone-Rudzīte un žurnālists Pauls Raudseps. Diskusija notiks uz skatuves "DOTS".
Tāpat DELFI cilvēki piektdien būs sastopami citu organizētās diskusijās – "Delfi.lv" galvenā redaktora vietas izpildītājs un "DELFI plus" redaktors Filips Lastovskis piedalīsies sarunā "Ko ir paveikusi 13. Saeima". DELFI sociālo tīklu redaktors Jānis Sildniks 20. augustā piedalīsies diskusijā par sociālajiem tīkliem "Būt lūzerim ir OK", savukārt "DELFI Campus" redaktors Edžus Miķelsons diskusijā "Ko par zinātnes komunikāciju esam iemācījušies no Covid-19?" šķetinās, kādas ir lielākās kļūdas un uzvaras zinātnes komunikācijā.

21. augustā DELFI sociālo tīklu profilu satura redaktors Edgars Bāliņš kopā ar citiem jokdariem sestdienas vēlā vakarā smīdinās tradicionālajā "Politiķu cepienā", kas ierasti ir viens no visvairāk gaidītajiem notikumiem "Lampā", kā arī piedalīsies sarunā "Humora robežas".
"Spried ar DELFI" ikdienas raidījums par svarīgo Latvijā un pasaulē katru darba dienu aicina mūsu skatītājus spriest par kādu aktuālu tematu. Šogad, lai informētu mūsu skatītājus par būtiskāko sarunu festivālā "Lampa", organizēsim divus raidījumus par festivālu – dienu pirms un dienu pēc "Lampas".

19.08.2021. plkst. 14.00 "Spried ar DELFI" raidījumā viesosies festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica, lai kopā ar DELFI nacionālo ziņu nodaļas žurnālisti Laini Fedotovu aprunātos par šī gada festivāla galvenās tēmas izvēli, lielākajiem organizatoriskajiem izaicinājumiem, kā arī iepazīstinātu skatītājus ar festivāla programmu.

23.08.2021. plkst. 14.00 "Spried ar DELFI" raidījumā festivāla "Lampa" programmas kuratore Egita Prāma kopā ar DELFI nacionālo ziņu nodaļas žurnālisti Laini Fedotovu atskatīsies uz festivāla spilgtākajiem, sirsnīgākajiem un cieņpilnākajiem brīžiem.

Raidījumus būs iespējams skatīties gan tiešraidē, gan vēlāk arī ierakstā.
Ar visu sarunu festivāla "Lampa" programmu iespējams iepazīties šeit!