DELFI aicina skolēnus pieteikties modernās žurnālistikas skolai #Storygram!
DELFI kā vadošais medijs Latvijā turpina īstenot savu vīziju par ieinteresētu sabiedrību un sniedz savu artavu jaunās žurnālistu paaudzes medijpratības izglītošanā. Tieši tādēļ šogad DELFI ar Baltijas Mediju izcilības centra un organizācijas "Internews" atbalstu pirmo reizi organizē modernās žurnālistikas skolu vidusskolēniem #Storygram! Dalība tajā ir bez maksas.
Līdz 10. janvārim aicinām 9.–12. klases skolēnus, kuriem žurnālistika ir sirdslieta un kuri savu nākotni domā saistīt ar medijiem, pieteikties modernās žurnālistikas skolā #Storygram! No 2020. gada janvāra līdz aprīlim pieredzējušu DELFI profesionāļu vadībā būs iespēja apgūt prasmes vākt informāciju, izprast publisko saziņas telpu, rediģēt tekstus, veidot video un foto saturu, kā arī radīt multimediālus stāstus. Apmācību noslēgumā skolēnu grupas paveiktais tiks publicēts portālā DELFI.

Lai pieteiktos #Storygram skolai, līdz 10. janvārim skolēnam uz adresi storygram@delfi.lv jāatsūta motivācijas vēstule, kurā jāatbild uz diviem jautājumiem:

1. Ar ko es nodarbošos, būdams žurnālists, pēc 10 gadiem?

2. Kāda ir lielākā medijpratības problēma Latvijā un kāpēc?


DELFI izvēlēsies 12 vislabāk motivētos jauniešus, kurus uzņems #Storygram skolā. Nodarbības notiks DELFI redakcijas telpās, Rīgā, Dēļu ielā 4-8, reizi mēnesī, sestdienā. Transporta un ēdināšanas izdevumus segs DELFI.
#Storygram skolas plāns un saturs:
25. janvāris
pirmā nodarbību diena, kurā kopā ar DELFI žurnālistiem skolēni izvēlēsies, par kādu tēmu veidos gala darbu – multimediālo stāstu, kuru apmācību noslēgumā publicēs DELFI. Tāpat šajā dienā skolēni uzzinās, kā strādāt ar informācijas avotiem, kā darbojas valsts pārvalde un likumdošana, un tiks iepazīstināti ar citiem jautājumiem, kas viņiem kā jaunajiem žurnālistiem palīdzēs orientēties publiskās saziņas telpā.
22. februāris
otrajā nodarbību dienā DELFI darbinieki mācīs skolēniem prasmes, kas noderēs, veidojot multimediālo stāstu, – kā fotografēt, kā apstrādāt fotogrāfijas, kā strādāt ar infografikām, video saturu, kā sabalansēt dažāda veida saturu – tekstu, foto, video, infografikas, lai izveidotos lasītājiem aizraujošs stāsts.
14. marts
trešajā nodarbību dienā, DELFI sociālo tīklu satura redaktors un mārketinga vadītāja mācīs, kā modernajā žurnālistikā sagatavoto saturu parādīt pēc iespējas plašākam lasītāju lokam.
Pēc tam skolēni, digitāli sazinoties, izveidos savu kopīgo multimediālo stāstu, lietojot prasmes, kuras būs ieguvuši #Storygram skolā.
4. aprīlis
Savukārt 4. aprīlī visi DELFI mentori pēdējo reizi ar apmācāmajiem satiksies DELFI redakcijas telpās un noslīpēs multimediālā stāsta saturu un formu tā, lai to varētu publicēt DELFI.
Mēs ticam ikvienam, kurš interesējas, meklē, nestāv uz vietas, un esam ļoti gandarīti par iespēju organizēt #Storygram jauno žurnālistu skolu!