'Delfi' atjauno iespēju lasītājiem paust viedokļus pie rakstiem
Aizvadītā gada nogalē veicām vairākus uzlabojumus, lai lasītāju viedokļu vidi padarītu pieklājīgāku un konstruktīvāku, bet pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā uz nenoteiktu laiku viedokļu paušanu liedzām, lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību. No 4. jūlija "Delfi" atjauno iespēju reģistrētiem lietotājiem paust viedokli pie rakstiem.
Atgādinām, ka kopš pagājušā gada decembra pie viena raksta viens reģistrēts lietotājs var paust tikai vienu viedokli. Laika posmā starp šo pārmaiņu ieviešanu un komentēšanas iespēju atslēgšanu ieviestie jauninājumi deva jūtamas pārmaiņas – strauji samazinājās tādu lasītāju ierakstu skaits, kas saturēja naida runu vai rupjības.

Sīkāk ar ieviestajām pārmaiņām varat iepazīties šeit.

Arī turpmāk viedokli pie rakstiem varēs paust tikai reģistrēti "Delfi" lietotāji, pie katra raksta publicējot vienu viedokli, tomēr redakcija patur tiesības atslēgt viedokļu paušanas iespēju atsevišķiem rakstiem.
""Delfi" ir svarīgs lasītāju viedoklis. Tas, ka tu pie raksta vari izlasīt arī cita cilvēka viedokli, padara tavas zināšanas par konkrēto tematu daudzpusīgākas un palīdz labāk izprast notiekošo. "Delfi" gaida pieklājīgus un konstruktīvus – gan pozitīvus, gan kritiskus – viedokļus par aktualitātēm politikā, sociālajos jautājumos, ekonomikā, sportā un kultūrā, par receptēm, zinātnes jaunatklājumiem, brīvdienu galamērķu ieteikumiem un desmitiem citu tēmu. "Delfi" ir pret bezatbildīgu viedokļu paušanu. Bezatbildīga kliegšana noved tikai pie tā, ka citiem lasītājiem vairs nav vēlmes paust savu viedokli, jo civilizēta diskusija ir pārvērtusies klaigāšanā tirgus laukumā. Mēs portālā vēlamies veidot vidi, kas veicina veselīgu viedokļu apmaiņu un kurā ikviens jūtas droši, ieklausās, tiek uzklausīts un respektē citu viedokli, tā kopīgiem spēkiem paplašinot redzesloku, stiprinot kritisko domāšanu un veidojot spriestspējīgu, ieinteresētu un par saviem vārdiem atbildīgu sabiedrību."
Konstantīns Kuzikovs, "Delfi" valdes priekšsēdētājs
Jāpiebilst – ja "Delfi" novēros nozīmīgu Latvijas valstij naidīgu un agresoru slavējošu ierakstu daudzumu, sabiedriskās drošības vārdā tas patur tiesības atkal liegt viedokļu paušanas iespēju pie visiem rakstiem uz nenoteiktu laiku.

Savukārt, ja lasītāju viedokļu vides kvalitāte turpinās uzlaboties, veiksim nākamās iecerētās darbības, lai lasītāju viedokļi pie "Delfi" ziņām būtu pirmā izvēle, kur ikviens Latvijas iedzīvotājs var dalīties ar savām pārdomām, idejām un vērtējumiem.