DELFI projekta 'Stiprini stipros' ziedojumi pārsniedz 63 tūkstošus eiro
Veiksmīgi noslēgusies Latvijas vadošā medija DELFI realizētā atbalsta projekta "Stiprini stipros" otrā aktīvās ziedošanas sezona – ģimenēm, kurās aug ilgstoši aprūpējams bērns, ziedoti vairāk nekā 63 tūkstoši eiro, kas ļaus palīdzēt gan visiem projekta stāstu varoņiem, gan citām ģimenēm.
2018. gada decembrī sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" uzsāktā atbalsta projekta "Stiprini stipros" otrajā posmā par mūsu stāstu varoņiem kļuva ģimenes, kurās aug ilgstoši aprūpējams bērns.

Eliass, kura dzīvi četru gadu vecumā mainīja traģisks ceļu satiksmes negadījums, Alisa, kurai gada un divu mēnešu vecumā diagnosticēja vēzi, Ance Keita, kura sadzīvo ar retu saslimšanu – glikozilācijas traucējumiem, 15 gadus vecais Kirils, kuram trīs gadu vecumā noteica diagnozi – autisms, un pusaudze Gundega, kurai agrā bērnībā atklāja reto Millera-Diekera sindromu, smagu galvas smadzeņu bojājumu. Dienu dienā nenogurstoši, bez brīvdienām šiem bērniem blakus ir viņu ģimenes, kas rūpējas, uzmana, cīnās ar ikdienas problēmām, pārvar neiedomājamus šķēršļus un priecājas par labajiem brīžiem.

Noslēdzot "Stiprini stipros" otrā posma aktīvo ziedojumu vākšanu, sadarbībā ar "Ziedot.lv" ir izdevies savākt visus nepieciešamos līdzekļus, lai palīdzētu šīm ģimenēm, kaut nedaudz atvieglotu viņu ikdienu un sniegtu atbalstu viņu cīņā par sava īpašā bērna vietu mūsu parastajā pasaulē. Individuālos ziedojumos projekta apakšprojektiem tika savākti gandrīz 38 tūkstoši eiro, bet summa, kuru būs iespējams izmantot, palīdzot citām ģimenēm, pārsniegusi 25 tūkstošus eiro.

Mēs, DELFI komanda, sakām lielu paldies ikvienam ziedotājam un projekta atbalstītājam un atgādinām – ziedošana ģimenēm, kurās aug ilgstoši aprūpējams bērns, turpinās šeit.
Sadarbojoties spēcīgam medijam un labdarības organizācijai, ir iespēja panākt lielāku atbalstu ģimenēm, kurās aug smagi slimi bērni. "Stiprini stipros" projekts ļāva sabiedrībai ne tikai iepazīt ģimeņu problēmas, bet ērti un viegli tām palīdzēt. Lepojamies par sadarbību ar vienu no spēcīgākajiem medijiem!"
- "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta
Mūsu mērķis ir ne tikai palīdzēt praktiski. Kā Latvijā vadošais medijs mēs ticam un iestājamies par iekļaujošu sabiedrību visiem un katram. Tāpēc mēs sakām lielu paldies arī ikvienam, kurš lasīja "Stiprini stipros" varoņu stāstus, skatījās "Viņa" skaidro" īpaši šim projektam veidoto raidījumu ciklu un dalījās ar šo saturu, ļaujot šiem stāstiem izskanēt skaļi un jaudīgi.

Vislielāko paldies mēs sakām mūsu stāstu un raidījumu varoņiem – ģimenēm, kuras mums uzticējās! Ikviens no jums un jūs visi kopā esat milzīgs spēks, un mēs esam lepni, ka jūsu uzticība, drosme, enerģija un cīņasspars ļauj mums kopīgiem spēkiem aktualizēt tēmas, kas nedrīkst atstāt vienaldzīgu. Paldies jums par to un par darbu, ko dienu dienā darāt, cīnoties par sava īpašā bērna vietu mūsu parastajā pasaulē.

Mammas lielākā vēlēšanās bija nodrošināt auklītes pakalpojumus, lai viņa pati retu reizi varētu izrauties no mājas – kaut tikai uz veikalu vai aptieku. Tagad ir apritējis gads. Taujāta, vai projektā savāktie ziedojumi ir mainījuši ikdienu, īsā atbilde skan – pat ļoti! Pie Nastjas divreiz nedēļā nāk auklīte, Janīna tad var vai nu vienkārši atvilkt elpu, vai izskriet ārpus mājas, vai divatā novannot meitu.

Tiesa, auklīte Velta pavēstījusi, ka no janvāra vairs pie Nastjas nenāks, viņai sāksies mācības. Līdz ar to, kā saka Janīna, saziedotās naudiņas pietiktu, bet nav cilvēka. Tāpēc Janīna lūdz, ja kādam ir interese, atsaukties un palīdzēt ģimenei, jo aukles meklējumi var ieilgt.
"Par to ir jārunā!" – katra saruna ar ģimeni, kurā aug īpašais bērns, man noslēdzās ar šādu atziņu. Jārunā, lai sabiedrība zinātu, ka ir tādas ģimenes, un ieraudzītu, kāda ir viņu ikdiena un lielākās grūtības. Taču tas nav stāsts par sūrošanos, bet gan par spēku, izturību, neatlaidību un vēlmi iet tikai un vienīgi uz priekšu.
- Žurnāliste Aleksandra Plotņikova
"Milzīgs paldies visiem, kas uzticējās DELFI un atvēra savas sirdis, jo tas nav tik vienkārši. Viena mamma skarbi, bet patiesi raksturoja situāciju: "Latvijas sabiedrība ir ļoti atsaucīga, par to liecina savākto ziedojumu summas. Cilvēki ir gatavi palīdzēt. Tomēr viņi nav gatavi ikdienā redzēt tos, kuriem palīdz." Manuprāt, šādi projekti palīdz lauzt šo sienu. Mūsu mērķis ir ne tikai savākt nepieciešamos ziedojumus, bet arī atbalstīt tos, kuriem nav tik lielas drosmes atklāt savu stāstu un kuriem vēl nav izdevies tikt notikušajam pāri. Neskatoties uz to, ka projekts "Stiprini stipros" ir veltīts smagai un nopietnai tēmai, tas arī vienlaikus iedvesmo, jo spēks taču iedvesmo. Man ļoti gribētos, lai mūsu sabiedrība neuzskatītu šādas ģimenes par traucēkli, bet gan no visas sirds cienītu un atbalstītu," pēc projekta otrās sezonas aicina viena no "Stiprini stipros" autoru komandas – žurnāliste Aleksandra Plotņikova.
Mēs dzīvojam diezgan labi organizētā valstī, kas rūpējas par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – nosaka pabalstus, ierīko uzbrauktuves pie ēkām. Ļaudīm rodas maldīgs priekšstats, ka par visu padomāts. Taču nevienlīdzības mērogs, kas paveras līdz ar traģiskiem pavērsieniem ģimenē, ir nesalīdzināmi plašāks, nekā uzbrauktuves vai pabalsti jebkad spēs nosegt. Tādēļ mēs novērtējam DELFI ideju rīkot ko vairāk par labdarības akciju.
- Reklāmas aģentūras "VUCA Communications" pārstāvji
"Mums visiem ir jāprot dzīvot blakus. Neiedziļināšanās un slēpšanās savās komforta zonās šīs prasmes neveicina. DELFI projekts ir tieši par neērtajām patiesībām, ko kolektīvi izvēlamies neizzināt, – ka īpašo bērnu vecākiem, kas piedalās projektā, ir jāuzņemas trīskāršs slogs. Cīņa ar savu nogurumu. Cīņa par sava bērna vietu parastajā pasaulē. Un apziņa, ka viņu stāsts izjauks līdzcilvēku dārgo komfortu. Ideālā variantā – liks mainīt skatpunktu uz to, kas liekas tik saprotams un sakārtots. Skatpunktu maiņa mums kā reklāmas aģentūrai ir ikdienas darbs un uzdevums. Mūsuprāt, tas ir vienīgais ceļš, kā pasaulei kļūt par labāku vietu, kur dzīvot," atzīst "VUCA Communications" pārstāvji, kuri projektu "Stiprini stipros" atbalstīja ar radošo ideju un komunikācijas risinājumu.
Esam priecīgi, ka DELFI projekts "Stiprini stipros" sniedz atbalstu sabiedrības daļai, kurai tas ir tik ļoti nepieciešams, un arī runā par tēmām, kas daļai sabiedrības ir neērtas, bet ir tik ļoti aktuālas. Mēs paši varam tikai mācīties no šī projekta galvenajiem varoņiem par dzīvesprieku un nesalaužamo gribasspēku, neskatoties uz dzīves grūtībām.
- "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule
"Šāds atbalsts no DELFI puses, vācot ziedojumus un aktualizējot šo tēmu publiski, "Maxima" ir īpaši svarīgs, jo mēs jau vairākus gadus aktīvi iestājamies par ģimeņu un bērnu labklājību, ierosinot un atbalstot sabiedrībai nozīmīgas iniciatīvas. Jau sesto gadu ejam roku rokā kopā ar Bērnu slimnīcas fondu, sniedzot gan finansiālu atbalstu, gan arī organizējot dārza svētkus bērniem un viņu vecākiem. Šis ir arī trešais gads, kad atbalstām bērnu rehabilitācijas centru "Poga", novirzot ievērojamas investīcijas bērnu atlabšanai. 2018. gadā uzsākām arī atbalsta sniegšanu bērnu un jauniešu sportam, pilnveidojot un attīstot sporta nodarbības, piemēram, vieglatlētikā, hokejā u. c. sporta veidos. Atskatoties uz jau paveikto, esam priecīgi būt arī daļa no DELFI projekta "Stiprini stipros", kopā sniedzot vēl vairāk.

Iesaistoties katram – vai tas ir uzņēmums, individuāli vai valsts līmenī –, kopā mēs varam sasniegt vairāk. To arī novēlam turpmāk – būt vienotiem, palīdzot citiem!" aicina "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.
Mēs ticam, ka mums kopā ir pietiekami daudz spēka, lai palīdzētu arī turpmāk – pamanot, atbalstot, novērtējot. Tāpēc aicinām un atgādinām – stiprini stipros!
Mēs sakām lielu paldies:
    • Evijai Vasilevskai, Agnesei Lielmanei, Irinai Mihailovai, Ingunai Rotbergai, Jūlijai Kiriļenko, Kristīnei Koncevičai, Intai Bimbirulei un Robertam Krugļikovam, Kristīnei Zadovskai un Mārtiņam Naudžunam par uzticēšanos;
    • labdarības organizācijai "Ziedot.lv" par sadarbību;
    • "VUCA Communications" par radošo ideju un komunikācijas risinājumu;
    • mazumtirdzniecības tīklam "Maxima" par informatīvo atbalstu;
    • kinoteātrim "Multikino" par informatīvo atbalstu;
    • "Radio Skonto" par informatīvo atbalstu;
    • "Radio Tev" par informatīvo atbalstu;
    • "Radio Skonto Plus" par informatīvo atbalstu;
    • "Httpool" par informatīvo atbalstu "Twitter";
    • "RIGATV 24" par informatīvo atbalstu;
    • Ketijai un Kurtam Karlsoniem par dalību videoklipā;
    • māksliniekam Ritumam Ivanovam par 3D kāpņu zīmējumu;
    • "RIGA RIOT FILMS" par filmēšanu;
    • studijai "Mute" par skaņu ierakstu;
    • "BB Rental" par dalību videoklipā;
    • "Wunderkind Casting" par dalību videoklipā
    un ikvienam, kurš atbalstīja projektu ar savu izpratni un rīcību. Mums kopā ir pietiekami daudz spēka, lai palīdzētu!