"Delfi TV" raidījums 'Aizmugure': ar Uldi Strautmani par svarīgo sporta laukumā un kabinetos
Latvijas sporta cienītāju un līdzjutēju dienaskārtībā ienāk jauns "Delfi TV" autorraidījums "Aizmugure", kuru vadīs pieredzes bagātais "Delfi" sporta ziņu nodaļas galvenais redaktors Uldis Strautmanis. Viņš kopā ar domubiedriem un viesiem reizi nedēļā apspriedīs ne tikai iesistos vārtus un sasniegtos pjedestālus, bet arī mazāk tīkamus procesus un intrigas Latvijas sportā, skaidrojot nozares attīstību, pieļautās kļūdas un nesportisku rīcību funkcionāru kabinetos.
"Delfi" sporta nodaļas žurnālisti ik ceturtdienu pulksten 16 nepiespiestā atmosfērā raidījuma ietvaros atskatīsies uz neseniem sporta notikumiem, bez liekulības paverot arī aizkaru uz to, kas palicis ārpus ziņu virsrakstiem.

Uz diskusijām par sporta dzīves aktualitātēm tiks aicināti viesi – sportisti, atbildīgās sporta nozares amatpersonas un politiķi. Olimpiskās spēles, sporta finansējuma sadales neskaidrības, futbola "melnās spēles", ministriju gaiteņos iestrēgušie projekti, kas bremzē bērnu un jauniešu sportu, – šīs un vēl daudzas citas tēmas tiks apskatītas raidījumā.

Savu ceļu žurnālistikā raidījuma vadītājs Uldis Strautmanis sāka pirms 21 gada kā ziņu aģentūras LETA sporta reportieris. 2007. gadā Uldis pievienojās portāla "Delfi" kolektīvam un vairāk nekā 14 gadu garumā kopā ar šobrīd vadošo ziņu mediju Latvijā piedzīvojis tā izaugsmi. Par savu veikumu izmeklējošajā žurnālistikā viņš nesen saņēma Latvijas futbola gada žurnālista balvu.
Aicinām iepazīties ar Ulda Strautmaņa autora lapu, kurā izcelti, viņaprāt, svarīgākie darbi, kā arī jaunākie raksti.
Strautmaņa "starta šāviens" raidījumu vadīšanā nāca gluži nejauši, kad apstākļu sakritība viņu 2020. gadā noveda pie sarunas "Delfi TV" tiešraidē ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāru Edgaru Pukinsku par nekārtībām futbola aizkulisēs.
"Nejauši iedevu mazo pirkstiņu, bet tagad jau ievilkta visa roka – tā varētu raksturot manu gaitu kā raidījumu vadītājam. Kolēģu un sporta sabiedrības novērtējums ļāva aizdomāties par šo nišu, un vēlāk tika veidoti vairāki raidījumi par sporta aktualitātēm. Arī "Spried ar Delfi" piedalos sarunās par sporta tēmām. Tagad laiks jaunam izaicinājumam ar jauna raidījuma veidošanu," tā Uldis.
"Reti kurš sporta dzīves interesents nezina, kas ir Uldis Strautmanis. "Delfi" lepojas ar Uldi, jo viņš kaldina mūsu medija slavu. Viņš uzmanīgi seko gan sportistu panākumiem, gan sporta saimniecības virtuvei, lai uzmanītu, vai kāds ļaunprātīgi neizmanto sportam nepieciešamos resursus. Tāpēc sporta publika saka "Strautmanis", bet domā – "Delfi". Un vēl Uldis ir vishumorīgākais mūsu kolēģis. Uldim noteikti veiksies sagatavot brīnišķīgu un populāru raidījumu."
Ingus Bērziņš, "Delfi" mediju grupas galvenais redaktors
Raidījums "Aizmugure" pirmizrādi "Delfi TV" ēterā piedzīvos ceturtdien, 24. februārī, pulksten 16 un būs skatāms arī portāla "Delfi" sociālo tīklu kontos "Facebook" un "YouTube". Turpmākie raidījumi sekos ik ceturtdienu tajā pašā laikā un platformās.

Sekojiet tiešraižu kalendāram, lai savlaicīgi uzzinātu, kādi temati tiks pētīti raidījumos un kas tajos piedalīsies!

Raidījumu būs iespējams klausīties arī audio formātā "Delfi podkāsti" lapā, Apple un Spotify platformās neilgi pēc to tiešraides.