Jānis Bendziks
'Delfi' autors, kuram ir svarīgi atrast interesantus stāstus
Jānis Bendziks ir "Delfi" sporta nodaļas žurnālists, kuram patīk meklēt interesantus stāstus ne tikai lielajā sportā, bet arī amatieru līgās un pusprofesionāla līmeņa turnīros. Atsaucot atmiņā spilgtus notikumus, autoram joprojām prātā palicis viņa veidotais stāsts par latviešu studenti, kura pirms vairākiem gadiem piedalījās ultramaratonā Brazīlijas džungļos.

Īsajā video intervijā Jānis atklāj, ka pastiprināta interese par sportu viņam radusies vidusskolas laikā. Viņš ātri vien sapratis, ka žurnālistika ir ceļš, pa kuru tālāk jāiet, lai savu dzīvi sasaistītu ar interesējošo sfēru. Sportā nav iespējams visu precīzi paredzēt, var tikai izteikt minējumus un prognozes, un tas arī Jāni visvairāk piesaista. Pievienošanos "Delfi" komandai viņš dēvē par brīdi, kad savā karjerā pirmoreiz sajutis – viņam uzticas un sniedz iespēju radoši izpausties. Tas bijis neatsverams grūdiens profesionālajai izaugsmei.

Brīvo laiku Jānis velta ģimenei, bet par savu īpašo lietu sauc "picas spēli". Viņš jau daudzus gadus cenšas atrast perfektās mīklas recepti. Interese par šo ēdienu radusies jau agrā bērnībā, kad Jānis dzimšanas dienā tortes vietā mammai lūdzis picu. Savukārt amerikāņu filmās redzētā picas piegāde uz mājām laukos dzīvojošajam zēnam šķitis kaut kas neticams. Šis ēdiens Jāni ir pamatīgi aizrāvis – ja tiek plānots galdā celt picu, viņš jau vairākas dienas iepriekš sagatavo mīklu, kurai vismaz trīs dienas ļauj pienācīgi uzrūgt un iegūt vēlamo gatavības pakāpi. Tiesa, ideālās mīklas receptes meklējumi joprojām turpinās.

Aicinām iepazīties ar Jāņa Bendzika autora lapu, kurā ir izcelti, viņaprāt, svarīgākie darbi, kā arī atrodami visi jaunākie raksti.

2021. gada novembrī mēs iepazīstinājām mūsu auditoriju ar "Delfi" zīmola jauno identitāti, mums svarīgajām tēmām un tajās paveikto, kā arī ar mazu daļu no medijam tik svarīgās autoru komandas, par to visu komunicējot ar plašāku sabiedrības loku "Delfi" zīmola kampaņā, kuras galvenā ziņa – "Kad mums ir svarīgi".