'Rus.Delfi.lv' 22 gadi. Ko esam pa šiem gadiem izdarījuši, un kas būs tālāk?
17. martā portāla "Delfi" versija krievu valodā svin 22. gadadienu. Pa šiem gadiem esam paguvuši izdarīt ļoti daudz, bet vēl vairāk darba plānojam nākotnē.
22 gadu laikā "Rus.Delfi.lv" publicēti vairāk nekā 400 tūkstoši rakstu, kurus sagatavojuši simtiem autoru – žurnālisti, redaktori, kolēģi no citiem medijiem, turklāt ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu. "Rus.Delfi.lv" publicējis vairāk nekā 100 multimediālo rakstu sērijas, mūsu autori intervējuši tūkstošiem cilvēku, saņēmuši vairākas profesionālās balvas.
"Stāstījām gan par teroristu uzbrukumu ASV 2001. gadā, gan par Latvijas uzvaru "Eirovīzijā", par iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, par ekonomisko krīzi 2008. gadā, par pāreju uz eiro, par Latvijas sportistu uzvarām, par pirmā "iPhone" iznākšanu, par elektroauto parādīšanos, par desmitiem Saeimas un pašvaldību vēlēšanu, par izglītības un medicīnas reformām... Pēdējos divus gadus mums vajadzēja iemācīties rakstīt par Covid-19 pandēmiju. Tagad rakstām par karu, bet gaidām mieru. Mums jāstāsta, kā dzīvot pasaulē, kura nemitīgi mainās – un ne vienmēr uz labu," uzsver "Rus.Delfi.lv" galvenais redaktors Anatolijs Golubovs.
Visus šo gadus nemitīgi mainās arī "Delfi". Portāls piedzīvojis vairākas izskata maiņas, esam izveidojuši lietotnes, servisus, spēles, testus, galerijas, video, audio, infografikas un daudz ko citu. Gan atvēruši, gan slēguši tematiskās rubrikas (to kopumā bijis vairāk nekā 200), komanda augusi un mazinājusies, un atkal augusi, ik dienu "Rus.Delfi.lv" publicē vidēji 100 rakstus. Pirmkārt, par to, kas notiek Latvijā.

Šodien mūs lasa pamatā no mobilajām ierīcēm – katru mīļu brīdi, dienās, naktīs, brīvdienās, svētkos. 2000. gadā ziņu lente papildinājās trīs reizes dienā, sestdienās – nemaz, jo ļoti daudziem internets bija pieejams tikai darbā.

Ja sākumā "Delfi" vairāk bija ziņu starpnieks ar iespēju tās komentēt, tad tagad esam lielākais medijs reģionā. Ļoti daudz ieguldām žurnālistikas atbalstā un attīstībā, jo esam pārliecināti, ka mūsdienās demokrātiska sabiedrība nevar pastāvēt bez spēcīgiem neatkarīgajiem medijiem.

300 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kas mūs lasa ik mēnesi, ir labākais apliecinājums
tam, ka esam izvirzījuši pareizu mērķi un ik dienu tam tuvojamies. Kaut par milimetru, bet – tuvāk.
Ko darīsim turpmāk?
Mēs atbalstīsim un attīstīsim žurnālistiku krievu valodā. Šodien tas ir īpaši svarīgi. "Delfi" plāno paplašināt sadarbību ar ārvalstu kolēģiem: no Ukrainas un Krievijas, Baltkrievijas un Baltijas valstīm. Diemžēl mums nāksies daudz rakstīt par Ukrainu, par Krieviju, par bēgļiem, bēdām un kara šausmām, par sankcijām un par to, kā dzīvot šajā jaunajā pasaulē. Bet mēs uzmanīgi sekosim līdzi arī citām tēmām: no kovida līdz vēlēšanām, no situācijas izglītībā līdz medicīnai. Šis gads pilnīgi noteikti nebūs vienkāršs, un mēs tam esam gatavi.

Mums būs jāšķetina un atkal un atkal jāpārbauda informācija, mums nāksies nemitīgi šaubīties un censties izprast, lai galu galā izskaidrotu notiekošo. Būsim godīgi, tas ir ļoti grūti. Būs kļūdas un izgāšanās, būs iemesls kritikai, bet tas ir vienīgais iespējamais ceļš. Mums visiem ir svarīgi nevis zināt, bet gan saprast. Tikai tā mēs varam pieņemt pārdomātus lēmumus, kas padara mūsu dzīvi labāku. Tādēļ "Delfi" būs daudz skaidrojumu, ceļvežu un ekspertu interviju.

Mēs turpināsim attīstīt "Delfi Plus" – saturu, kas pieejams mūsu abonentiem. 2022. gada martā "Delfi" abonē vairāk nekā 18 tūkstoši lasītāju, kas novērtē mūsu rakstīto par visdažādākajām tēmām – no multimediāliem projektiem un aizraujošiem stāstiem par vēsturi un mūsdienām līdz pat plašiem skaidrojošiem materiāliem, kas palīdz izprast ikdienu un procesus. Protams, attīstīsim arī bez maksas pieejamo "Delfi" saturu. Mēs neplānojam publicēt vēl vairāk ziņu, mūsu galvenais uzdevums - pastāstīt par svarīgāko maksimāli saprotamā valodā un īstajā laikā.