Spried ar DELFI
Jauns ikdienas raidījums par svarīgo Latvijā un pasaulē
Stipras sabiedrības pamatu veido ieinteresēti un savos spriedumos patstāvīgi cilvēki. Turpmāk katru darba dienu DELFI jaunā un analītiski izzinošā raidījumā "Spried ar DELFI" vēl aktīvāk aicinās ikvienu spriest par svarīgo Latvijas un pasaules politikā, sabiedrībā, sportā un kultūrā.
Katru darba dienu aptuveni pusstundu garajā raidījumā kopā ar dažādu jomu speciālistiem vai DELFI un citu mediju žurnālistiem aicināsim mūsu skatītājus spriest par kādu aktuālu tematu – politiķu lēmumiem un to sekām, amatpersonu rīcību un tās motīviem, pārmaiņām sabiedrībā un tās virzītām iniciatīvām, pasaulē notiekošo un tā ietekmi uz Latviju, sasniegumiem sportā un tā procesiem, kultūras personībām un aktualitātēm.
Lai vislabāk sasniegtu raidījuma mērķi – ne tikai uzklausīt viesu teikto, bet ļaut sabiedrībai spriest par tā patiesumu un būtiskumu –, studijas viesi intervēsim kopā ar neatkarīgu ekspertu vai žurnālistu, kurš pētījis konkrēto jomu, var spriest par teikto un iesaistīsies diskusijā.

Raidījumu ikdienā vadīs un producēs žurnālisti Andris Auzāns, Madara Fridrihsone un Aigars Lazdiņš. Andrim Auzānam, kurš vairāk nekā 20 gadus vadījis LNT ziņu raidījumus, tā būs atgriešanās kadrā pēc aptuveni gadu ilga pārtraukuma. Savukārt Aigars Lazdiņš un Madara Fridrihsone ir pieredzējuši dažādu audiovizuālo un drukāto mediju žurnālisti un producenti.
Andris Auzāns
Raidījuma "Spried ar DELFI" producents
Esmu gan zinātkārs, gan arī ziņkārīgs. Ceru uzdot tieši tos jautājumus, uz kuriem atbildes gaida kā skatītāji, tā arī lasītāji.
Andris Auzāns
Raidījuma "Spried ar DELFI" producents
Esmu gan zinātkārs, gan arī ziņkārīgs. Ceru uzdot tieši tos jautājumus, uz kuriem atbildes gaida kā skatītāji, tā arī lasītāji.
Sporta tematikai veltītās pārraides turpinās vadīt DELFI sporta redaktors Uldis Strautmanis, kurš 20 gadus ilgajā karjerā sevi ir apliecinājis kā vadošo pētniecisko sporta žurnālistu Latvijā, bet par kultūru informēs DELFI žurnāliste Andra Čudare, kura jau iepriekš bijusi redzama kadrā DELFI studijā.
Jaunajā izaicinājumā īpaši vilina tiešraides faktors, jo raidījuma dalībniekiem nav iespēju skaisti sagatavot tekstu un atbildes nosūtīt ar elektroniskā pasta starpniecību, bet uzreiz jāmāk atbildēt uz jautājumiem par savu atbildības jomu.
Uldis Strautmanis
DELFI sporta ziņu redaktors
Pirmajā "Spried ar DELFI" raidījumā, kas skatītāju vērtējumam tiks nodots pirmdien, 22. februārī, plkst. 16.00, kopā ar vienu no apsūdzības uzturētājiem, prokuroru Juri Jurisu iztirzāsim pirmās instances tiesas spriedumu tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā. Savukārt otrdien, 23. februrāri, kad raidījums pie skatītājiem dosies tā tradicionālajā laikā – plkst. 14.00 – vērtēsim Latvijas vīriešu basketbola izlases sniegumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Studijas viesis būs Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss. Šonedēļ pievērsīsimies arī ģimenes ārstu iesaistei vakcinācijas pret Covid-19 procesā
Ar šo raidījumu mēs turpinām loģisku DELFI attīstību, pirmo reizi vēsturē stiprinot mediju ar ikdienas aktuālo notikumu pārraidi video formātā. Redakcijā strādā motivēta un profesionāla žurnālistu komanda, kas ik dienu nodrošina operatīvu ziņu un izvērstu "DELFI plus" rakstu sagatavošanu, – tikai likumsakarīgi ir mūsu saturu bagātināt arī ar video formātu, nodrošināt skatītājiem aktuālas intervijas par svarīgāko valstī.
Filips Lastovskis, DELFI galvenā redaktora pienākumu izpildītājs
Visu raidījumu tiešraides, tāpat kā līdz šim, DELFI saviem skatītājiem piedāvā brīvpieejā gan portālā, gan sociālajos tīklos "Facebook" un "YouTube", savukārt raidījumu arhīvs, kā arī tos papildinošie raksti un satura rādītāji būs pieejami "DELFI plus" abonentiem.

Jautājumus par aktuālajiem tematiem, kurus vēlaties uzdot raidījumu dalībniekiem, aicinām sūtīt uz e-pasta adresi spried@delfi.lv.
Par svarīgo Latvijā un pasaulē
Spried ar DELFI
Skaties raidījumu tiešraidē
Katru darba dienu plkst. 14.00