Sezonas aktualitāte – terase. Kā to uzbūvēt saviem spēkiem
Sezonas aktualitāte – terase. Kā to uzbūvēt saviem spēkiem
Foto:Shutterstock
PATA grupa ir mērķtiecīgi strādājusi, lai attīstītu Baltijas jūras reģionā lielāko specializēto kokmateriālu veikalu ķēdi. PATA veikalos ir pieejams plašākais kokmateriālu klāsts, pārdevēji ir savas jomas eksperti un atradīs risinājumu katra klienta individuālajām vajadzībām, turklāt visi produkti ir ērti nopērkami arī interneta veikalā. Tuvojoties vasarai, viena no populārākajām produktu grupām ir terases dēļi un ar to saistītie produkti. Kā izvēlēties īstos un kā saviem spēkiem uzbūvēt terasi?

Terases būvniecība: soli pa solim

Rūpīgi plānojot un pievēršot uzmanību detaļām, ikviens var izveidot skaistu un funkcionālu āra telpu ar terasi. Pirmais solis, protams, ir piemērotāko dēļu izvēle, un plašajā piedāvājumā orientēties palīdzēs PATA Dreiliņu veikala speciālista Kristapa Grabovska ieteikumi.
Noskaties!
PATA veikalu ķēdes speciālisti arī ir sagatavojuši padomus, kas soli pa solim ļaus plānot darbu un noderēs, lai terases būvniecība nesagādātu grūtības.
Terases vietas sagatavošana.
Pirms esi sācis būvēt terasi, izvēlies tai piemērotu vietu, nosaki tās lielumu un formu.
Terases rāmja izveide.
Nākamais solis pēc pamata sagatavošanas ir rāmja izveide.
Terases dēļu izvietošana.
Kad karkass ir izveidots, var ķerties pie terases dēļu izvietošanas.
Noteikti nedrīkst aizmirst par kvalitatīvu stiprinājumu izmantošanu terases izbūvē, jo tāds “sīkums” kā nekvalitatīvas skrūves var gan sagādāt vilšanos par pašu terasi, gan radīt neplānotus papildu izdevumus to trūkumu novēršanā.
Akcija spēkā no 2023. gada 9. maija līdz 30. maijam.
Īpašs piedāvājums “Delfi” lasītājiem –
15% atlaide terases dēļiem, to stiprinājumiem un apstrādes līdzekļiem PATA interneta veikalā. Atlaides kods, veicot pirkumu – PATA2023
Kā kopt terasi?
Svarīgi atcerēties – ja vēlies, lai terase kalpotu ilgi un izskatītos glīti, tā regulāri jākopj.
Viens no būtiskākajiem terases kopšanas soļiem ir tās regulāra eļļošana.
AGNESE BUTKĀNE
PATA kokmateriālu veikala tirdzniecības pārstāve

"Pirmajā gadā eļļošanas darbus var veikt sezonas noslēgumā, rudenī, bet tālāk ieteicams tos veikt katras sezonas sākumā. Obligāti tas darāms vismaz pirmās divas trīs sezonas, lai paildzinātu terases kalpošanas ilgumu,” skaidro Agnese Butkāne, PATA kokmateriālu veikala tirdzniecības pārstāve.


PATA piedāvā kvalitatīvas eļļas no somu un austriešu ražotājiem, kuras var izvēlēties gan ar papildu toni, gan bez tā. Eļļa var piešķirt tīkamo krāsu terasei, bet pamatā tā strādās kā aizsardzības mehānisms pret mitrumu un plaisu veidošanos.

Jauna pieredze klientiem
Vēsturiski kokmateriālu iegāde asociējas ar “plačiem”, kuros materiāli stāv zem klajas debess, uz produkta nav informācijas par tā cenu, nav ticamu ziņu par ražotāju un izcelsmes valsti, nemaz nerunājot par uzticību raisošiem pārdevējiem. PATA grupa, attīstot savu veikalu ķēdi, ir izveidojusi standartu jaunai klientu apkalpošanas pieredzei.
Neatkarīgi no biznesa virziena vai projekta mēroga PATA grupa nemainīgi ir bijusi un būs inovāciju līderis.
andrejs vasiļevičs
PATA veikalu ķēdes vadītājs

"To varam teikt arī par specializēto kokmateriālu veikalu ķēdi. Mēs esam radījuši klientiem jaunu pieredzi kokmateriālu iegādē. Mums ir laipni, izpalīdzīgi un zinoši darbinieki, ikviens var ienākt un apskatīt veikala piedāvājumu siltā un mājīgā atmosfērā, pie kafijas var saņemt konsultācijas un labāko risinājumu. Arī jaunais e-veikals sniedz mūsdienīgu iepirkšanās pieredzi,” uzsver PATA grupas specializētās veikalu ķēdes vadītājs Andrejs Vasiļevičs.



Foto: PATA
Plašākais kokmateriālu klāsts
Aptuveni 80% no veikalos pieejamās produkcijas ir PATA grupas ražoti materiāli, tai skaitā dažādu biezumu, platumu un garumu zāģmateriāli, kas tiek izmantoti būvniecībā. Sortimentā ir arī PATA ražots divu veidu konstrukciju materiāls, kas šķirots pēc C24 un C16 kvalitātes. Piemājas darbiem klienti var iegādāties PATA grupas ražotas kalibrētas koka latas, kā arī terases un žoga dēļus.
Vienā vietā klients var saņemt visus nepieciešamos produktus.
LAURIS PURBĒRZIŅŠ
PATA veikalu ķēdes pārdošanas vadītājs

“Klienti mūsu veikalos novērtē ne vien plašo produkcijas klāstu, bet arī to, ka mums ir pieejami atbilstoši stiprinājumi un koksnes apstrādes līdzekļi, kas būtiski palielina kokmateriālu izmantošanas ilgumu,” norāda PATA veikalu ķēdes pārdošanas vadītājs Lauris Purbērziņš.


Pārējo veikalā pieejamo produkciju veido Eiropas ražotāju kokmateriāli, starp kuriem populārākie produkcijas veidi ir iekšējās un ārējās apdares dēļi, terases dēļi, grīdas dēļi, zāģmateriāli, pirts lāvas, līmētās plātnes, kā arī cita veida koksnes produkcija. Pirms sadarbības uzsākšanas PATA grupa veic padziļinātu piegādātāju izpēti, lai būtu droša, ka ne vien veikalos tirgotā produkcija ir augstas kvalitātes, bet arī sadarbības partneri ir sociāli, ekonomiski un ekoloģiski atbildīgi, ar to saprotot cienījamu darba apstākļu nodrošināšanu darbiniekiem, godprātīgu nodokļu nomaksu, kā arī efektīvu un uz zaļo kursu orientētu ražošanas procesu.
PATA kokmateriālu veikali Latvijā
Liepājas veikals
Parka iela 15, Liepāja
Valmieras veikals
Patversmes iela 9, Valmiera
Rīgas veikals
Vienības gatve 97

Dreiliņu veikals
Kuršu iela 3, Dreiliņi,
Stopiņu novads
Saldus veikals
Apvedceļš 15, Saldus
Rīga
Valmiera
Saldus
Liepāja
Mūsdienīga iepirkšanās pieredze e-veikalā
Lai iepirkšanās būtu ērta un mūsdienu prasībām atbilstoša, PATA grupa ir izveidojusi jaunu e-veikalu kokmateriālu iegādei.
Iegādājoties kokmateriālus PATA e-veikalā, ir vairākas priekšrocības:
Iepirkšanās sev ērtā laikā un vietā – klients var veikt pasūtījumu ar piegādi, neizejot no mājas vai atrodoties citā valstī.
Pieejama informācija – klients var rūpīgi iepazīties ar produktu tehnisko specifikāciju, veikt to salīdzinājumus, aprēķināt nepieciešamo daudzumu.
Apjoma atlaides – pērkot kokmateriālus PATA interneta veikalā, klients saņem apjoma atlaides. Pirkumiem virs 350 EUR – 5% atlaide, virs 750 EUR – 10% atlaide, virs 1500 EUR – 15%.
Foto: Shutterstock
Līdz 30. maijam, reģistrējoties PATA veikalu jaunumiem, varēja piedalīties izlozē. Tajā veiksme uzsmaidīja Madarai (spru...@gmail.com), kura saņems paleti ar briketēm 260 EUR vērtībā. Ar uzvarētāju sazināsimies personīgi.
PATA grupa ir lielākais pilna cikla meža apsaimniekošanas, kokrūpniecības, koksnes loģistikas un kokmateriālu tirdzniecības uzņēmums Latvijā. Uzņēmums ir arī viens no lielākajiem privātajiem mežu īpašniekiem. Grupas uzņēmumos visā Latvijā strādā vairāk nekā 700 darbinieku.
Līdz 30. maijam, reģistrējoties PATA veikalu jaunumiem, varēja piedalīties izlozē. Tajā veiksme uzsmaidīja Madarai (spru...@gmail.com), kura saņems paleti ar briketēm 260 EUR vērtībā. Ar uzvarētāju sazināsimies personīgi.
PATA grupai ir lielākā specializētā kokmateriālu veikalu ķēde Baltijas jūras reģionā. Latvijā PATA grupai ir pieci veikali – Rīgā, Dreiliņos, Saldū, Liepājā un Valmierā, Lietuvā divi veikali – Kauņā un Viļņā, savukārt Polijā viens – Olštinā. Visās valstīs klienti kokmateriālus var iegādāties arī e-veikalā.

Pievienojies PATA ekosistēmai!
Veidoja:
Saturs: PATA grupa
Dizains: Inga Čujevska
Izstrāde: Ervīns Malnačs
Redaktore: Kristīne Melne
Projekta vadība: Ēriks Radželis
Mediju komunikācijas eksperts: Līva Lāce
Projekts sadarbībā ar: