Vai par "Teherānas miesnieku" dēvētā Irānas prezidenta Ibrahima Raisi nāve ko mainīs Irānas politikā? Vai Irāna varētu pārtraukt atbalstīt "Hamās" teroristus Izraēlā un Krieviju tās karā pret Ukrainu? Vai drīzāk tieši otrādāk - nākamais prezidents būs vēl kareivīgāks un konflikti eskalēsies? Par to Ansis Īvāns raidījumā "Komandcentrs" runā ar Latvijas Ārpolitikas institūta Tuvo Austrumu pētniecības programmas vadītāju Sintiju Broku.

Jau vēstīts, ka Irānas prezidents Ibrahims Raisi un vēl astoņi cilvēki gājuši bojā helikoptera avārijā. Starp bojāgājušajiem ir arī Irānas ārlietu ministrs Hoseins Amirs-Abdollahians. Avārija notika kalnainā un mežainā apvidū Austrumazerbaidžānas provincē. Raisi apmeklēja šo provinci, kur kopā ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu atklāja jaunuzbūvētu dambi uz abu valstu robežas.

Atbilstoši konstitūcijai par prezidenta pienākumu izpildītāju kļūs pirmais viceprezidents Mohammads Mohbers, un 50 dienu laikā jāsarīko prezidenta vēlēšanas.

Raisi karjeras sākumā darbojās Irānas tieslietu sistēmā un bija iesaistīts politieslodzīgto masveida nogalināšanā. Saistībā ar to viņš ieguva palamu "Teherānas miesnieks".

Raidījums "Komandcentrs" kodolīgi vēsta par interesantākajiem un svarīgākajiem pasaules notikumiem. Raidījumā savus viedokļus pauž "Delfi" Ārzemju nodaļas žurnālisti, starptautisko attiecību pētnieki, kā arī cilvēki, kuri profesionālās vai personīgās pieredzes dēļ var kompetenti un interesanti spriest par dažādās pasaules malās notiekošo, kā ārzemju latvieši vai Latvijas diplomāti.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !