Piedalies skaistāko lauku fotokonkursā un laimē
t-kreklu
Atzīmējot vasaras vēstneša – rapša – uzziedēšanu, "Apvienība par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi" aicina piedalīties "Rapšu ziedēšanas svētku" fotokonkursā, iesūtot fotogrāfijas ar Latvijas košākajiem rapšu laukiem.
"Aicinām būt atbildīgiem un atcerēties, ka ziedoši lauki ir kāda saimnieka ilgi lolots dārgums, kurā ieguldīts daudz darba, tādēļ būtu pieklājīgi neizbradāt lauku. Aicinām iemūžināt rapša ainavas vai uzņemt bildes uz rapša lauka fona. Rapsi līdzīgi kā mākslas darbu vērosim no malas," mudina "Apvienība par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi".
Lai piedalītos fotokonkursā-balsojumā projekta "Rapsis zied!" ietvaros, no 3. līdz 15. jūnijam ikviens tiek aicināts iesūtīt atbilstošu foto ar norādi "Rapsis zied" uz e-pasta adresi balsojums@delfi.lv. Labākie foto piedalīsies balsojumā, kas notiks no 18. jūnija līdz 2. jūlijam.
Fotokonkursa uzvarētājs balvā saņems t-kreklu ar Elitas Patmalnieces gleznu, kas taps "Rapšu ziedēšanas svētku" mākslas plenērā, un vēl četri balsojuma dalībnieki tiks pie krekliem ar dizaineres Vairas Vīksnes radītu dizainu.

Svētku ietvaros organizētajā plenērā piedalīsies Latvijā populāri mākslinieki, fotogrāfi un radošas personības, rapsim kļūstot par iedvesmas avotu mākslas darbam. Ziedoša rapša lauku savā redzējumā atspoguļos viena no Latvijā atpazīstamākajām modes māksliniecēm un gleznotājām Elita Patmalniece, gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa, kuras talants novērtēts ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Plenērā piedalīsies arī pieprasītā un atzītā māksliniece Ieva Bondare, bet iedzīvotājus apceļot rapšu laukus un fotografēties pie dzeltenajiem ziediem aicinās fotogrāfs Jānis Paļulis, kura fotogrāfijas guvušas starptautisku atzinību.

Tāpat "Apvienība par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi" ar saviem skaistākajiem rapšu lauku foto mudina dalīties sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #RapsisZied.