Tiramisu ar mascarpone sieru - jebkuru svētku visgardākā kūka, turklāt ļoti ātri pagatavojama pašu spēkiem!

::recepte::

Sajauc kafiju ar izvēlēto alkoholu.

Puto, ar mikseri, olu dzeltenumus un cukuru ~ 3-4 minūtes. Pieliek masai mascarpone un puto, lai viss labi sajaucas. Iecilā saputoto putukrējumu.

Puto olbaltumu līdz vieglām putam. Olbaltumu iecilā mascarpone maisījumā.

Ātri iemērc pusi no cepumiem kafijas maisījumā (pa vienam) un kārto traukā. Uz cepumu kārtas liek pusi no maskarpone maisījuma.

Atkārto procesu ar pārpalikušajiem cepumiem un mascarpone masu.

Virsai pārsijā kakao un liek ledusskapī uz pāris stundām (vislabāk diennakti).

30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
750 mlstipra melna auksta kafija (labi ir šķīstoša)2 ĒKkonjaks vai kahlua vai amaretto2 gab.olas3 ĒKcukurs250 gmascarpone250 mlsaldais krējums (saputots)16 gab.lieli cepumi (lady fingers - itāļu biskvīta cepumi)3 ĒKkakao

Sagatavošana

1

Sajauc kafiju ar izvēlēto alkoholu.

2

Puto, ar mikseri, olu dzeltenumus un cukuru ~ 3-4 minūtes. Pieliek masai mascarpone un puto, lai viss labi sajaucas. Iecilā saputoto putukrējumu.

3

Puto olbaltumu līdz vieglām putam. Olbaltumu iecilā mascarpone maisījumā.

4

Ātri iemērc pusi no cepumiem kafijas maisījumā (pa vienam) un kārto traukā. Uz cepumu kārtas liek pusi no maskarpone maisījuma.

5

Atkārto procesu ar pārpalikušajiem cepumiem un mascarpone masu.

6

Virsai pārsijā kakao un liek ledusskapī uz pāris stundām (vislabāk diennakti).

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !