Фото: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Celtics" savā laukumā ar rezultātu 101:111 (27:28, 34:30, 18:27, 22:26) zaudēja Maiami "Heat" komandai. Sērijā līdz četrām uzvarām tagad rezultāts ir 1-1, bet nākamās divas spēles sestdien un pirmdien risināsies jau Maiami.

Porziņģis laukumā pavadītajās 29 minūtēs un 58 sekundēs nerealizēja četrus tālmetienus, bet realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Viņa kontā bija arī astoņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas, divi bloķēti metieni un trīs piezīmes.

"Heat" spēlē realizēja 23 no 43 tālmetieniem, sasniedzot jaunu kluba rekordu trīspunktu metienos "play off" mačos. "Celtics" realizēja tikai 12 no 32 metieniem no trīspunktu līnijas, bet pirmajā spēlē bostonieši iemeta 22 no 49 tālmetieniem.

Dueļa otrajā spēlē "Heat" ar tālmetieniem guva 62,2% no visiem punktiem, lai gan pirmajā mačā trīspunktu metieni bija tikai 38,2% no visiem punktiem. Pirmajā spēlē "Heat" realizēja 12 tālmetienus, bet tagad tikai otrajā puslaikā iemeta 13 trejačus. "Celtics" pirmajā spēlē tieši ar tālmetieniem guva izšķirošo pārsvaru jau pirmajā puslaikā, bet "Heat" tagad revanšējās ar tiem pašiem "ieročiem". Maiami komanda kļuvusi par pirmo vienību pēdējos vismaz 30 gados, kas, būdama pastarīte, pēc zaudētas pirmās spēles ar vairāk nekā 14 punktiem spējusi atgūties un uzvarēt otro maču.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Džeilens Brauns, bet 28 punktus pievienoja Džeisons Teitams. "Heat" komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Tailers Herro, bet pa 21 punktam pievienoja Bams Adebajo un Keilebs Mārtins.

Pārvarot pirmo kārtu, otrajā pretī stāsies Klīvlendas "Cavaliers" vai Orlando "Magic".

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !