Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde lēmusi pagarināt līgumu ar valstsvienības galveno treneri Daini Kazakeviču, informē LFF.

Valstsvienību Kazakevičs vada kopš 2020. gada janvāra, kad ar viņu tika noslēgts līgums uz trim gadiem. Tagad līgums pagarināts līdz 2024. gada beigām, lai gan viņa vadībā divos gados komanda nebija sasniegusi izvirzītos mērķus.

Kazakeviča vadībā komanda līdz šim izcīnījusi piecas uzvaras, astoņas reizes cīnījusies neizšķirti un piedzīvojusi astoņus zaudējumus. Gaidāmajā UEFA Nāciju līgas ciklā Latvijas izlasei izvirzīts uzdevums savā grupā izcīnīt pirmo vietu.

"Izlases progresam un galvenā trenera veikumam lielākais apliecinājums ir augošais līdzjutēju atbalsts. Tam pierādījumus gūstam katrā valstsvienības nometnē gan tiešā veidā, gan tajā, kā aug interese par izlases spēlēm. LFF valdes lēmums pagarināt līgumu ar Daini Kazakeviču ir apliecinājums viņa līdz šim paveiktajam darbam un mūsu uzticībai, tāpēc lai tas kalpo kā papildu atbalsts ceļā uz izlases šīgada mērķiem un tuvāko gadu plāniem. Esmu priecīgs, ka izlases vadīšana un attīstība ir uzticēta vietējo speciālistu komandai. Tā ir bijusi pareizā izvēle," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

LFF valdes vērtējumā Kazakeviča vadībā ir redzams izlases progress kopējā darba organizācijā un plānošanā, kā arī jūtams pozitīvs sniegums un rezultāti. Šis lēmums dod skaidru signālu arī par izlases ilgtermiņa stabilitātes mērķiem, tās modeli un virzību, uzsver LFF.

Pašlaik 40 gadus vecais speciālists iepriekš no 2013. gada vadīja Latvijas U-21 izlasi. Līdztekus tam no 2012. gada viņš pildīja arī LFF sporta direktora pienākumus.

Sākotnējais līgums ar Kazakeviču bija noslēgts līdz 2022. gada beigām, kad noslēgsies arī Nāciju līgas turnīrs. Pirms diviem gadiem, slēdzot līgumu, LFF norādīja, ka līguma noslēdzošajā gadā Latvijas izlases uzdevums būs iekļūšana Nāciju līgas "play off", lai turpinātu cīņu par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Pie šī līguma punkta izpildes sadarbība būtu automātiski pagarināta, tomēr tagad LFF lēmusi negaidīt rezultātus un devusi uzticību Kazakevičam līdz 2024. gada beigām.

Latvijas izlasei Kazakeviča darba pirmajā gadā bija uzdevums uzvarēt savā grupā UEFA Nāciju līgā, tomēr valstsvienība zemākajā - D līgā - savā grupā palika trešā. Sešās spēlēs komanda guva tikai vienu uzvaru, sev priekšā palaida Maltu un Fēru salas, apsteidzot tikai Andoru.

Pagājušajā gadā 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Latvijai bija uzdevums izcīnīt vismaz ceturto vietu savā grupā, tomēr arī šis uzdevums nebija izpildīts, jo komanda palika piektā. Latvija atsevišķos mačos rādīja atzīstamu sniegumu, izcīnīja punktus pret Turciju, Melnkalni un Norvēģiju, tomēr uzvaras gūtas vien pār grupas pastarīti Gibraltāru, ko arī beigās izdevās apsteigt, ieņemot piekto vietu sešu komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!