Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva savainojumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 111:114 savā laukumā piekāpās Hjūstonas "Rockets". Savukārt Dalasas "Mavericks" bez Kristapa Porziņģa savā laukumā ar 99:82 pārspēja Goldensteitas "Warriors".

Bertāns šajā mačā paspēja nospēlēt deviņas minūtes, kad viņš otrās ceturtdaļas sākumā guva kreisās pēdas savainojumu un laukumā vairs neatgriezās. Līdz tam latvietis aizmeta garām divus tālmetienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, pārtvēra divas bumbas, pieļāva divas kļūdas un iekrāja +/- rādītāju +7.

"Wizards" rindās 27 punktus guva Bredlijs Bīls, 26 punkti Kentaviusa Kaldvela-Poupa kontā, bet 24 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Kaila Kuzmas kontā. Uzvarētājiem pa 22 punktiem guva Kristians Vūds (viņam arī 11 atlēkušās bumbas) un Džeilens Grīns, bet 19 punkti Ērikam Gordonam.

"Wizards" basketbolisti šajā mačā atspēlējās no 12 punktu deficīta pirmajā puslaikā, bet arī vēlāk viņi nonāca iedzinējos. Mača izskaņā rezultāts bija neizšķirts 111:111. Uzvaru "Rockets" basketbolisti nodrošināja ar Kevina Portera juniora tālmetienu 0,4 sekundes pirms pamatlaika beigām. Tas Hjūstonas komandai ļāva pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju.

Savukārt "Mavericks" basketbolisti uzvaru pār "Warriors" izcīnīja vakarā, kad tika godināta kluba leģenda Dirks Novickis.

Luka Dončičs izcēlās ar 26 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, 17 punktus guva Dorians Finijs-Smits, bet 15 punkti Džeilenam Bransonam. "Warriors" komandā Endrū Viginss bija rezultatīvākais ar 17 punktiem, bet 14 punkti Stefana Karija kontā.

Jau vēstīts, ka Porziņģis nevar spēlēt, jo viņam piemērots NBA Covid-19 protokols.

Dalasas komanda izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, taču Dončičs divas minūtes pirms mača beigām laukumu pameta klibodams. Viņš teica, ka pastiepis labās kājas potīti, taču tai nevajadzētu būt nopietnai traumai, sacīja pats slovēnis.

"Wizards" NBA Austrumu konferencē ar 19 uzvarām un 19 zaudējumiem ieņem devīto vietu, bet "Mavericks" ar 20 uzvarām un 18 zaudējumiem pakāpās uz piekto pozīciju Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!