Фото: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki kļuvis arī par Itālijas kluba Boloņas "Virtus Segafredo" galveno treneri, piektdien paziņoja klubs. Nupat no šīs pozīcijas tika atbrīvots pazīstamais Spānijas valstsvienības vadītājs Serdžo Skariolo.

"Virtus Segafredo" komanda līgumu ar Banki noslēgusi līdz 2025. gada 30. jūnijam, paziņoja klubs.

Boloņas klubs vien piektdien no galvenā trenera amata atlaida Skariolo, kurš preses konferencē kritizēja vadību par šovasar veikto sastāva komplektāciju.


Boloņas klubs 62 gadus vecajam Skariolo parādīja durvis. Viņš komandu vadīja kopš 2021. gada, bet uzreiz pēc viņa atlaišanas Banki kļuva par galveno kandidātu uz šo amatu. Latvijas izlases galveno treneri nosauca par aizvadītā Pasaules kausa labāko treneri. Zīmīgi, ka savstarpējā mačā Banki ar Latvijas izlasi bija pārāks pār Skariolo un Spāniju.

Piektdien vairāki apskatnieki un Eiropas basketbola medijs "Sportando" norādīja, ka starp Boloņas klubu un Banki aizsāktas veiksmīgas sarunas, kaut gan darījums vēl nav noslēgts. Itālis bija bez kluba, bet līgums par Latvijas izlases trenēšanu viņam ir līdz 2025. gada Eiropas čempionāta beigām.

Piektdienas vakarā oficiāli tika apstiprināta Banki kļūšana par Boloņas komandas galveno treneri.

Banki Latvijas izlasi vada kopš 2021.gada, un šo amatu kādu brīdi apvienoja ar darbu Itālijas klubā "Pesaro". Savukārt aizvadītajā sezonā viņš trenēja Francijas klubu "Strasbourg".

Karjeras laikā 58 gadus vecais Banki vadījis arī tādus slavenus klubus kā Milānas "Emporio Armani", Bambergas "Brose", Atēnu AEK, Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Iepriekšējā sezonā "Virtus Segafredo" atgriezās ULEB Eirolīgā, kur 34 spēlēs izcīnīja 14 uzvaras un palika bez "play-off". Savukārt Itālijas A sērijā spraigā septiņu spēļu finālā piekāpās Milānas "EA7 Emporio Armani".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !