Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Pēc vairāku vadošo spēlētāju izkrišanas no sastāva maz bija to, kas ticēja, ka tas ir iespējams, taču – šodien Latvijas basketbola izlase ir piektā labākā pasaulē. Aizsargu pozīcijās nācās zaudēt uzreiz divus līderus, taču laime nelaimē – notikušais ļāvis spoži uzmirdzēt Artūra Žagara zvaigznei.

"Ir sajūta, ka manī iekšā sēž dzīvnieks. Pagaidām es to turu sevī, bet drīz tas tiks palaists brīvībā..." – šos vārdus 2020. gada izskaņā teica kāds spēlētājs, kura talants nekad nav raisījis jautājumus, taču karjeras ritējums profesionālajā basketbolā vēl pirms gada pusotra pat viņam pašam lika nopietni apsvērt – vai man šīs mocības vajag? Tagad viņš ir pasaulē piektās labākās komandas spilgtākais spēlētājs, kam roku un sirdi gatavi piedāvāt Eiropas lielie klubi. Šīs nedēļas epizodes viesis Artūrs Žagars – Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs, Pasaules kausa rekordists un turnīra otrā simboliskā piecinieka dalībnieks.

Par Latvijas izlasi, attiecībām ar Luku Banki un notikumiem Pasaules kausā, par vecāku un treneru lomu un pusbrāļa elkoņa regulāri apskādēto žokli, par savainojumiem, apstākļu sakritībām un brīžiem pretrunīgām attiecībām ar klubu Spānijā, par brīdi, kad bija gatavs likt basketbolam punktu un sen gaidīto izraušanos no krātiņa – teju stundu garajā sarunā pie "Bufetes" galda.


"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!