Foto: EPA/Scanpix/LETA

2007. gads Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) palicis atmiņā ar bijušā Latvijas basketbolista Andra Biedriņa pārstāvētās Goldensteitas "Warriors" iekļūšanu izslēgšanas spēlēs pēc 13 gadu ilga pārtraukuma un tiesneša Tima Donagija spēļu manipulāciju nākšanu atklātībā. Turklāt Donagija darbības varētu būt palielinājušas "Warriors" izredzes tajā sezonā.

Goldensteitas "Warriors" aizvadītajās sezonās ir veiksmīgākā NBA komanda, un tā 2015., 2017,, 2018. un 2022. kļuva par līgas čempioniem. Tomēr pirms 2007. gada tā nebija izslēgšanas turnīrā iekļuvusi 13 sezonas pēc kārtas. 2006./2007. gada sezonas izskaņā "Warriors" uzvarēja 16 no pēdējās 21 spēles un kā pēdējā kvalificējās "play-off", turklāt tur pirmajā kārtā pieveica ar pirmo numuru izlikto Dalasas "Mavericks" vienību, sagādājot vienu no lielākajām sensācijām līgas vēsturē.

"Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans pastāstīja par epizodi, kas, iespējams, palīdzēja Biedriņa pārstāvētajai komandai vispār iekļūt "play-off".

"Tas bija Tima Donagija gads. Šī ir lieta, ko jūs, iespējams, nezinājāt. Bija spēle, kuru jūs spēlējāt pret Čikāgas "Bulls". Jums sastāvā bija Andris Biedriņš. Tā bija spēle, kura nonāca līdz pagarinājumam. Pamatlaika beigās Biedriņš stāvēja soda laukumā, bet Tims Donagijs izstiepa roku un izstūma viņu no turienes ārā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!