Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Latvijas šķēpmetējs Patriks Gailums otrdien, 11. jūnijā, Eiropas čempionātā sasniedza savu sezonas labāko rezultātu, kvalificējoties finālsacensībām.

Gailums kvalifikācijas A grupas sacensībās pēdējā mēģinājumā šķēpu raidīja 82,39 metru tālumā, nodrošinot sev vietu finālsacensībās. Eiropas čempionāta kvalifikācijas normatīvs ir 82 metri, bet finālam kvalificējas 12 labākie. Gailuma personiskais rekords ir 84,05 metri, bet sezonas labākais rezultāts līdz šim bija 79,02 metri.

Pirmajā mēģinājumā Gailuma rezutāts bija 73,77 metri, bet otrais mēģinājums bija nesekmīgs. Izšķirošajā metienā Gailums sasniedza savu sezonas labāko rezultātu, kas deva tiešo ceļazīmi uz finālu.

Savā grupā Gailums bija trešais labākais un arī trīs šķēpmetēji tikai izpildīja normatīvu.

Vēlāk kvalifikācijas B grupā startēs Gatis Čakšs un Rolands Štrobinders nespēja izpildīt tik tālu metienu, lai sasniegtu finālu.

Čakšs pirmajā metienā šķēpu raidīja 75,24 metru tālu, otrais mēģinājums viņam netika ieskaitīts, bet trešajā piegājienā viņš sasniedza savu labāko rezultātu - 79,22 metrus. Savā grupā Čakšam bija septītais labākais rezultāts, bet Eiropas čempionātu viņš noslēdza14. vietā.

Savukārt Štrobinderam neviens no trim metieniem netika ieskaitīts. No 30 šķēpmetējiem tikai trīs sportisti tā arī netika pie rezultāta.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !