Foto: F64

Latvijas volejbola izlase jaunā galvenā trenera Mihala Gogola vadībā piedzīvoja sarūgtinājumu, netiekot uz Eiropas čempionāta finālturnīru, bet nākamais cikls jāsāk no tā punkta, kurā tika noslēgts šis kvalifikācijas turnīrs, uzskata speciālists no Polijas.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase svētdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā piecu setu cīņā izcīnīja uzvaru pār Austriju. Ar pieciem izcīnītiem punktiem kvalifikācijas turnīrā bija par maz, lai kvalificētos finālturnīram.

"Man liekas, ka spēlējām labāk nekā Austrijā. Abas izlases spēlēja manāmi labāk. Pirmajos divos setos mēs seta vidū apstājāmies. Pirmajā setā mēs kļūdījāmies – divreiz uzbrukumā un divreiz piespēlēs. Un tas bija izšķiroši. Otrajā mēs trīs – četras reizes pēc kārtas nevarējām gūt punktu uzbrukumā, un volejbolā reizēm ir grūti kādu panākt, ja zaudē trīs punktus pēc kārtas," par spēles sākumu pēc mača teica Latvijas izlases treneris Mihals Gogols, kuru citēja Latvijas Volejbola federācija. "Pēc pirmajiem diviem setiem mēs nedaudz nomierinājāmies, izrunājām, ka būtībā nekas nav noticis un mums ir jāturpina spēlēt. Kristaps Šmits laukumā devās ar papildu enerģiju. Es teiktu, ka daudz palīdzēja mūsu serves un arī bloks, taču ne visas spēles laikā. Reizēm bloka mums nebija, bet reizēm tas bija ļoti labs. Es teiktu, ka tas bija negatīvs sākumā, bet pozitīvs beigās. Bet par servi esmu tiešām priecīgs, jo Austrija labi piespēlē un šodien sagādāja mums daudz grūtību. Atvars Ozoliņš un Vladislavs Blumbergs paveica lielisku darbu servējot."

"Runājot par laiku kopš maija, mums bija jāmaina spēlētāju mentalitāte. Milzīgais kļūdu skaits sākumā man bija ļoti liels pārsteigums. Tam es nebiju gatavs. Mēs spēlē 15 reizes kļūdījāmies servēs, desmit – uzbrukumā un pāris – piespēlēs. Mēs nedaudz mainījām sistēmu, saprotot, ka nevaram tik daudz riskēt," teica treneris, uzsverot, ka daudz ko labu redzējis arī svētdienas spēlē.

"Protams, bija sarūgtinājumi, no kuriem lielākais ir netikšana uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas bija mūsu galvenais mērķis, taču, man liekas, ka no četrām kvalifikācijas turnīra spēlēm trīs mēs spēlējām patiešām labi. Mēs ļoti slikti nospēlējām Somijā. Patiesībā es nezinu, kāpēc. Tas ir liels jautājums. Es pēdējās četras dienas vaicāju sev, kāpēc, jo mēs tur neparādījām neko," kvalifikācijas ciklu apkopoja Gogols, vēlreiz minot, ka tik svarīgu spēļu puišiem pēdējos gados ir bijis ļoti maz.

"Katra nacionālā izlase ir ilgtermiņa projekts," viņš saka. "Komandā ienāca Kaspars, jaunais Miks Ramanis, Vladislavs labi nospēlēja visā ciklā, Atvars kļuva par kapteini un uzņēmās atbildību ļoti svarīgos brīžos. Ieguldījām daudz labas enerģijas, un nākamajā gadā mums ir jādara tas pats. Mēs nākamgad nesāksim tajā vietā, kur sākām maijā, – ar kļūdām, mācoties, kas ir kas. Nē, mums ir jāsāk tajā līmenī, kur mēs beidzam tagad," nākotnē ieskatās treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!