Fоtо: Imago Sport/Scanpix/LETA

Ļoti reti ir gadījumi, kad visas F-1 komandas vienbalsīgi iestātos par kādu lēmumu vai viedokli, jo pārsvarā katrai ir savas intereses, tomēr trešdien deviņas komandas publiskoja paziņojumu, kurā noraidīja izskanējušās runas, ka tās būtu sūdzējušās Starptautiskajā Automobiļu federācijai (FIA) par "Mercedes" vadītāja Toto Volfa un viņa sievas Sūzijas iespējamo interešu konfliktu.

Jau ziņots, ka Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Atbilstības nodaļa sākusi izmeklēšanu par publiskotajām apsūdzībām pret Volfiem. Toto Volfs ir "Mercedes" komandas vadītājs, bet Sūzija Volfa ir sieviešu formulu čempionāta "F1 Academy" direktore. Šī čempionāta komerciālās tiesības pieder "Formula One Management" (FOM), kas ir arī F-1 komerciālo tiesību turētāja. Radušās aizdomas, ka Sūzija Volfa savam vīram varētu būt nodevusi informāciju, kas pieejama tikai FOM. Par to ziņoja žurnāls "BusinessF1".

Tomēr trešdien teju vienā laikā pārējās deviņas F-1 komandas publiskoja paziņojumus, kuros noraidīja, ka kāds no tās pārstāvjiem varētu būt paudis iebildumus par iespējamo interešu konfliktu. Komandas koordinēti un ar gandrīz identiskiem paziņojumiem izteica atbalstu Sūzijai Volfai, skaidri norādot, ka tās nebija FIA izmeklēšanas izraisītājas.

"Mēs varam apstiprināt, ka neesam iesnieguši nevienu sūdzību FIA saistībā ar apgalvojumu par konfidenciālas informācijas nodošanu starp F-1 komandas vadītāju un FOM personāla locekli," teikts paziņojumos."Mēs esam gandarīti un lepni atbalstīt "F1 Academy" un tās direktori, apņemoties sponsorēt šo čempionātu.

"Mums ir sīva sāncensība, taču mēs neesam iesnieguši FIA oficiālu sūdzību ne par Sūziju, ne Toto, ne "Mercedes"," intervijā "Sky Sports" teica "Red Bull" vadītājs Horners. 

Teju nepieredzētā F-1 komandu vienotība, visticamāk, radīs spiedienu uz FIA, lai tā sniegtu skaidrojumu par to, kas ir pamudinājusi tās lēmumu iesaistīt FIA Atbilstības nodaļu

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !