Foto: Reuters/Scanpix/LETA

2023. gada F-1 sezona ir noslēgusies, tomēr intrigas šajā sporta veidā nav trūkušas nekad. Šonedēļ Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Atbilstības nodaļa sākusi izmeklēšanu par publiskotajām apsūdzībām pret "Mercedes" komandas vadītāju Toto Volfu un viņa sievu Sūziju par iespējamo interešu konfliktu un slepenas informācijas noplūdi.

Volfs kopš 2013. gada strādā "Mercedes" komandā, savukārt bijusī autosportiste Sūzija Volfa šobrīd ir FIA darbiniece, kā arī sieviešu formulu čempionāta "F1 Academy" direktore. Šī čempionāta komerciālās tiesības pieder "Formula One Management" (FOM), kas ir arī F-1 komerciālo tiesību turētāja.

Radušās aizdomas, ka Volfu pārim bijusi piekļuva informācijai, kas parastajos kanālos nav pieejama citiem, un to varētu uzskatīt par interešu konfliktu. Apgalvojumos tiek norādīts, ka Sūzija Volfa ir labi informēta par FOM svarīgām diskusijām, tāpēc šī informācija varētu būt nonākusi arī Toto Volfa rīcībā.

FIA sāka izmeklēšanu, bet F-1, "Mercedes" un Sūzija Volfa nāca klajā ar saviem paziņojumiem, noraidot un nosodot visus izskanējušos apvainojumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!