Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Pagājušajā nedēļā traģiskas izvērtās Kanzassitijas "Chiefs" komandas svinības pilsētā pēc uzvaras Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) finālspēlē jeb "Super Bowl", jo apšaudē tika nogalināts viens cilvēks, bet ievainoti 22. Policija šobrīd ir aizturējusi divus vīriešus, ziņo "ABC News".

Svinību laikā izcēlās masu apšaude, kurā tika nogalināts viens cilvēks. Nu divus vīriešus - 18 gadus veco Dominiku Milleru un 23 gadus veco Lindelu Meisu - policija apsūdzējusi 43 gadus vecās Elizabetes Gelvanas slepkavībā. Savukārt puse no 22 šaušanā ievainotajiem bijuši bērni, kuri jaunāki par 16 gadiem.

Abi vīrieši ir apcietinājumā. Viņi apsūdzēti arī bruņotu noziedzīgu darbību veikšanā un neatļautā ieroču lietošanā. Meisam un Millers iesaistījušies strīdā, kas ātri vien eskalējies ieroču izmantošanā. Savukārt pūlī pēc tam sākās panika.

Strīda laikā Meiss esot izvilcis savu šaujamieroci un dzinies pakaļ vārdā nenosauktai personai, ar ko viņam bija konflikts. Persona neesot bijusi bruņota, bet Meiss tik un tā atklājis uguni, kas savukārt licis izvilkt šaujamos citiem konfliktā iesaistītajiem cilvēkiem. Meiss policijai atzinies, ka šāvis pirmais, kaut gan atradies ļaužu pieblīvētā vietā ar bērniem.

Vainīgais policijai nožēlojis savu rīcību, sakot, ka uzvedies stulbi.

Vīrieši šobrīd atrodas slimnīcā, jo atgūstas no svinību laikā gūtajām traumām. Abiem ir noteikta drošības nauda viena miljona ASV dolāru apmērā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !