Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Krists Neilands ceturtdien daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 12. posmā finišēja otrajā simtā, kamēr uzvaru svinēja Tomass Pidkoks no Lielbritānijas.

Riteņbraucēji Alpos veica smagu kalnu posmu, kurā 165,1 kilometru distancē pārvarēja trīs "hors categorie" kāpumus.

Pidkoks, kurš pērn Tokijas olimpiskajās spēlēs triumfēja kalnu riteņbraukšanas krosā, izvirzījās vadībā pēdējā kāpumā, veicot atrāvienu no konkurentiem brīdī, kad līdz finišam bija palikuši apmēram desmit kilometri. Sākotnēji viņam izdevās iekrāt četru sekunžu pārsvaru, taču līdz finiša līnijai viņam to izdevās krietni palielināt.

22 gadus vecais riteņbraucējs finišu sasniedza četrās stundās 55 minūtēs un 24 sekundēs, apsteidzot tuvāko sekotāju Dienvidāfrikas Republikas riteņbraucēju Luisu Meintjesu ("Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux") par 48 sekundēm. Savukārt trešās vietas ieguvējs Kriss Frūms no Lielbritānijas ("Israel-Premier Tech"), Pidkokam zaudēja divas minūtes un sešas sekundes.

Slovēnis Tadejs Pogačars no UAE vienības izcīnīja piekto vietu, bet kopvērtējuma līderis dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma") ierindojās par vienu pozīciju zemāk.

Skujiņš ("Trek-Segafredo") ierindojās 107. vietā, zaudējot posma uzvarētājam 30 minūtes un 20 sekundes. Savukārt Neilands ("Israel-Premier Tech"), atpaliekot 33 minūtes un 49 sekundes no labākā rezultātā, posmu noslēdza 122. vietā.

Vingegords, pēc izvirzīšanās vadībā kopvērtējumā iepriekšējā posmā, saglabāja līderpozīcijas, taču, atpaliekot divas minūtes un 22 sekundes, viņam seko Pogačars, bet brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"), noslēdzot pirmo trijnieku, zaudē vēl četras sekundes.

Kopvērtējumā Neilands, zaudējot četras pozīcijas, ar gandrīz divas stundas lielu deficītu atrodas 87. vietā, kamēr Skujiņš ar nedaudz vairāk nekā divas stundas un minūti lielu deficītu ierindojas 95.pozīcijā.

Piektdien velobrauciena 13. posmā riteņbraucējiem būs jāveic 192,6 kilometrus gara distance ar trīs kategorizētajiem kāpumiem un vienu sprinta starpfinišu.

Skujiņam šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands otro reizi piedalās šajās sacensībās.

Velobraucienā jāmēro 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!